Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΗ Ελλαδα χρειάζεται ένα διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν
4th RED Business Forum

Η Ελλαδα χρειάζεται ένα διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν

Η θάλασσα και ο ήλιος πλέον δε φτάνουν για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού και η χώρα μας χρειάζεται ένα διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα των συμμετεχόντων στην συζήτηση με θέμα “Η ανταγωνιστικότητα…

Η θάλασσα και ο ήλιος πλέον δε φτάνουν για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού και η χώρα μας χρειάζεται ένα<...> διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα των συμμετεχόντων στην συζήτηση με θέμα “Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας” κατά τη διάρκεια του 4th RED Business Forum, που διοργανώθηκε από το περιοδικό RED στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Όπως σημείωσε ο κ. Τιμ Ανανιάδης, Area Manager της Starwood στην Ελλάδα την Κύπρο και την Τουρκία, η Ελλάδα ως τουριστική αγορά βασίζεται στις φυσικές της ομορφιές και όχι στις υπηρεσίες. Μόνο με την διαφοροποίηση του τουριστικού της προϊόντος θα μπορέσει η Ελλάδα να επιβιώσει στην αγορά. Αναφερόμενος στην Αθήνα, τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν τα κατάλληλα βήματα που θα αναδείξουν την πόλη ως προορισμό City Break.

Στο θέμα του τουρισμού πόλης και συγκεκριμένα στο συνεδριακό τουρισμό αναφέρθηκε και ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, General Manager Athenaeum InterContinental Athens υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα δεν έχει προωθηθεί κατάλληλα ως τουριστικός προορισμός και δε χρησιμοποιεί τα πλεονεκτήματά της σε σχέση με άλλες πόλεις της Ευρώπης (όπως οι αρχαιολογικοί χώροι κ.λπ.). Ένα μεγάλο πρόβλημα για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην Αθήνα, όπως σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, είναι η έλλειψη συνεδριακού κέντρου.

Τέλος, ο CEO της HVS Hellas, κ. Δημήτρης Σπανός, σημείωσε ότι η Ελλάδα για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της θα πρέπει να μειώσει την εποχικότητα του τουρισμού, αναπτύσσοντας μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Τόνισε ακόμη ότι θα πρέπει να υπάρξει συστράτευση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024