Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΑντίθετοι οι εργαζόμενοι στα σενάρια πώλησης του Ομίλου ΟΣΕ
ΠΟΣ: Ο σιδηρόδρομος σήμερα δεν παράγει ελλείμματα

Αντίθετοι οι εργαζόμενοι στα σενάρια πώλησης του Ομίλου ΟΣΕ

'Η όποια προσπάθεια να γίνει ο Σιδηρόδρομος η 'Ιφιγένεια' για τον εξευμενισμό των πνευμάτων της Τρόικας και η πρόσθεση 3.000 εργαζομένων στους χιλιάδες των ανέργων της χώρας, θα μας βρει απέναντι', δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε κίνηση που θα έχει απώτερο στόχο την πώληση του λειτουργικού μέρους του ΟΣΕ, όπως αναφέρουν ορισμένα δημοσιεύματα, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, η Ομοσπονδία των οποίων, η ΠΟΣ, ζητά συναντήσεις με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να τους εκθέσουν τις απόψεις τους.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣ επισημαίνει, ότι ο σιδηρόδρομος σήμερα (ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ) δεν παράγει ελλείμματα και ότι η Κυβέρνηση πρέπει να τον χρησιμοποιήσει ως μοχλό ανάπτυξης.

Κατά την ΠΟΣ βασικές παράμετροι για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός είναι:

  • Η αξιοποίηση και εμπιστοσύνη των εναπομεινάντων Σιδηροδρομικών για την ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του κεντρικού άξονα.
  • Η επιθετική είσοδος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις εμπορευματικές μεταφορές για αύξηση των εσόδων και η αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στους επιβάτες του τρένου.

Όπως αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση, το προσωπικό του σιδηροδρόμου μειώθηκε κατά 55%, οι δε αποδοχές των εργαζομένων κατά 40%.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024