Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΠαράλληλη χάραξη ΕΟ Πατρών-Πύργου και σιδηροδρομικής σύνδεσης ΒΙΠΕ Πατρών ζητά ο Τσούκαλης
Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Παράλληλη χάραξη ΕΟ Πατρών-Πύργου και σιδηροδρομικής σύνδεσης ΒΙΠΕ Πατρών ζητά ο Τσούκαλης

Καμία επίσημη απάντηση δεν έχουν πάρει τα αιτήματα των Δημάρχων της Δυτικής Αχαΐας για αλλαγή χάραξης της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου και για τη σιδηροδρομική σύνδεση της ΒΙΠΕ Πατρών. Τα […]

Καμία επίσημη απάντηση δεν έχουν πάρει τα αιτήματα των Δημάρχων της Δυτικής Αχαΐας για αλλαγή χάραξης της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου και για τη σιδηροδρομική σύνδεση της ΒΙΠΕ Πατρών. Τα παραπάνω θέματα επαναφέρει<...>με ερώτησή του προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Νίκος Τσούκαλης.

Υπενθυμίζεται πως σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ στις 14-3-08 και στην οποία πήραν μέρος Δήμαρχοι της Δυτικής Αχαΐας, βουλευτές του νομού και παράγοντες του υπουργείου με επικεφαλή τον Γενικό Γραμματέα, κ. Κατσιγιάννη, είχε τεθεί το ζήτημα της αλλαγής χάραξης της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου σύμφωνα με υπόμνημα που είχε κατατεθεί. Στην ίδια σύσκεψη τέθηκε επίσης το ζήτημα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της ΒΙΠΕ, λόγω της εκεί δημιουργίας του διαμετακομιστικού κέντρου, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του τότε υπουργού Μεταφορών κ. Λιάπη.

“Οι δύο παραπάνω άξονες (οδικός Πατρών-Πύργου και σιδηροδρομικός Πατρών-ΒΙΠΕ)” κατά τον κ. Τσούκαλη “οφείλουν να συνεξεταστούν ώστε να έχουν παράλληλη χάραξη”. Στην παραπάνω σύσκεψη ο Γ.Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Κατσιγιάννης όταν τέθηκε το ζήτημα της παράλληλης χάραξης δήλωσε άγνοια για το θέμα και εκδήλωσε το ενδιαφέρον για σοβαρή μελέτη του.

Ο κ. Τσούκαλης ερωτά τον κ. υπουργό εάν έχουν αξιολογηθεί οι προτάσεις των Δημάρχων, καθώς και εάν έχει μελετηθεί απ` το ΥΠΕΧΩΔΕ η παράλληλη χάραξη του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/03/2023
23/03/2023
22/03/2023
21/03/2023
20/03/2023
17/03/2023