Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟ FTI παρατείνει τη σεζόν του 2023 σε Κρήτη και Ρόδο έως τα μέσα Νοεμβρίου
TOs

Ο FTI παρατείνει τη σεζόν του 2023 σε Κρήτη και Ρόδο έως τα μέσα Νοεμβρίου

  • Το φετινό ετήσιο συνέδριο του FTI, Touristik Vertriebsgesellschaft (TVG), έγινε στην Κρήτη από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 20.
  • Jan Mayer, Chief Product Officer για ταξίδια μικρών και μεσαίων αποστάσεων, FTI Group.
  • Mario Habig, CEO DMCs του FTI Group.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας οδεύει προς μια επιτυχημένη καλοκαιρινή σεζόν για το 2023 και την επεκτείνει -λόγω υψηλής ζήτησης- για τρίτη συνεχόμενη φορά. Ακόμη, εντείνει τις συνδέσεις με μικρότερα νησιά όπως η Ζάκυνθος και η Σκιάθος.

Οι διακοπές στην Ελλάδα είναι περισσότερο από ποτέ περιζήτητες: «Σε σύγκριση με την εποχή πριν από την πανδημία, μπορούμε να αναφέρουμε ότι υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για διακοπές στη χώρα των χιλίων νησιών», λέει ο Jan Mayer, Chief Product Officer για ταξίδια μικρών και μεσαίων αποστάσεων του FTI Group – και τονίζει: «Ως εκ τούτου, θα επεκτείνουμε την καλοκαιρινή σεζόν του 2023 με επιλεγμένους συνεργάτες-ξενοδόχους σε Κρήτη και Ρόδο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου». Το γεγονός ότι η συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς στην Ελλάδα έχει σχεδιαστεί για μακροπρόθεσμο ορίζοντα αντικατοπτρίζεται και στη συνεχή επέκταση του χαρτοφυλακίου, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης. «Λειτουργούμε στο μέγιστο στο μεγαλύτερο ελληνικό νησί: 350 εβδομαδιαίες συνδέσεις από περίπου 50 αεροδρόμια στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, καθώς και τη Γαλλία και την Ολλανδία. Για τις φθινοπωρινές διακοπές σχεδιάζουμε επίσης να επεκτείνουμε τις δυνατότητες πτήσεων για να καλύψουμε τη ζήτηση», λέει η Halina Strzyzewska, Strategic Destination Officer Greece του FTI.

Η σημασία της Κρήτης για τον γερμανικό TO φαίνεται και από το γεγονός ότι το νησί ήταν ο χώρος διεξαγωγής του φετινού ετήσιου συνεδρίου του, Touristik Vertriebsgesellschaft (TVG), από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2023, με 130 συμμετέχοντες. Εκτός από την Κρήτη, ο FTI εστιάζει σε ένα πολύπλευρο πρόγραμμα στην Ελλάδα και εντείνει τις συνδέσεις με μικρότερα νησιά όπως η Ζάκυνθος και η Σκιάθος. Ως εκ τούτου, το αεροδρόμιο του Άραξου στην Πελοπόννησο χρησιμοποιείται για την περιοχή μεταξύ Ολυμπίας και Πάτρας.

Η Meeting Point Hellas επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της

Από την εξαιρετικά καλή πορεία του FTI στην ελληνική αγορά επωφελείται και η Meeting Point Hellas, εταιρεία διαχείρισης προορισμών του ομίλου: «Βλέπουμε ήδη μεγαλύτερη ζήτηση από τους ξένους επισκέπτες μας σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022. Λόγω των πολύ καλών κρατήσεων, ειδικά για Ρόδο, Κέρκυρα και Κρήτη, αναμένουμε μια ισχυρή ώθηση τους επόμενους μήνες», αναφέρει ο Mario Habig, CEO DMCs του FTI Group. Προκειμένου να ωθήσει τους επισκέπτες των νησιών αυτώ που πάνε για πρώτη φορά καθώς και να αναδείξει στους τακτικούς επισκέπτες τους νέα σημεία ανακάλυψης, η θυγατρική του FTI Group έχει επεκτείνει σημαντικά το πρόγραμμά της εκεί. «Στην Κρήτη, οι επισκέπτες μας μπορούν να ζήσουν μια περιήγηση με τζιπ στο Πάρκο του Ψηλορείτη ξεκινώντας αυτό το καλοκαίρι: Η περιήγηση στο Γεωπάρκο της UNESCO οδηγεί σε αρχαιολογικούς χώρους, στο Σπήλαιο Σφενδόνη καθώς και στη γενέτειρα του Δία, το βουνό της Ίδης (Ψηλορείτη)», λέει ο κ. Μάνος Δρακωνάκης, διευθύνων σύμβουλος της Meeting Point Hellas & Cyprus. «Στο ανανεωμένη περιήγηση “Cretan Flavors”, περιλαμβάνονται στάσεις σε οινοποιείο και σε ελαιοτριβείο για τους γκουρμέ επισκέπτες».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024