Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ πήρε με την παραίτησή του ο Manny Fontenla-Novoa (Thomas Cook)
Ο νέος πρόεδρος της εταιρείας ήταν επικριτικός για την πρώην διαχείριση του Thomas Cook

Σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ πήρε με την παραίτησή του ο Manny Fontenla-Novoa (Thomas Cook)

Το ποσό του 1.400.000 ευρώ, παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της Thomas Cook, έλαβε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Manny Fontenla-Novoa.

Το πρώην αφεντικό της Thomas Cook, Manny Fontenla-Novoa, που κατείχε τη θέση του διευθύνοντως συμβούλου του Thomas Cook μέχρι τον περασμένο Αύγουστο, με την αποχώρηση του από την εταιρεία έλαβε το αστρονομικό ποσό του 1.400.000 ευρώ, παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της εταιρείας.

Μάλιστα, η Thomas Cook ζήτησε από τον Fontenla-Novoa να περιμένει από τον Αύγουστο που παραιτήθηκε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου για να πάρει τα χρήματα του, καθώς η εταιρεία αντιμετώπιζε σοβαρά προβληματα σε ρευστότητα.

Η ετήσια απολογιστική έκθεση του Thomas Cook που δημοσιεύθηκε αυτές τις μέρες έδειξε οτι στον Fontenla-Novoa είχαν καταβληθει 12 μήνες ο βασικός του μισθός και διάφορες παροχές, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης του, ενώ δεν του είχε δωθεί κανένα μπόνους.

Μετά την παραίτηση του, ο Thomas Cook δήλωσε 398 εκατ. λίρες προ φόρων ζημιά για τη χρονιά που τελείωσε στις 30 Σεπτεμβρίου και έτσι αναγκάστηκε να δανειστεί επιπλέον 100 εκατ. λίρες από τις τράπεζες.

Νέος πρόεδρος της εταιρείας διορίσθηκε ο κ. Frank Meysman, ο οποίος έκανε επικριτικές δηλώσεις για την πρώην διαχείριση του Thomas Cook στην ετήσια έκθεση. Είπε ότι ήταν απογοητευμένος από το ότι “η απόδοση της διαχείρισης σε ορισμένες περιοχές δεν ανταποκρίθηκε στις προδιαγραφές που ζητάμε”.

Τους επόμενους μήνες θα δούμε και άλλες παραιτήσεις στελεχών του Thomas Cook, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της επιτροπής αποδοχών Peter Middleton, και των κ.κ. David Allvey και Bo Lerenius.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024