Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟ Samih Sawiris αναλαμβάνει μερίδιο στο FTI Group και αποκτά την πλειοψηφία της RT/Raiffeisen Touristik
Ξενοδοχία

Ο Samih Sawiris αναλαμβάνει μερίδιο στο FTI Group και αποκτά την πλειοψηφία της RT/Raiffeisen Touristik

Η ODH και η FTI Group διαθέτουν ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχειακών μονάδων. Η θυγατρική της FTI Group, Meeting Point International, δραστηριοποιείται σε 20 χώρες και 59 προορισμούς σε όλο τον κόσμο (μέχρι το τέλος του 2014) ως Destination Management Company.

Το FTI Group κερδίζει ως μέτοχο τον Samih Sawiris, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων διεθνώς. Μια μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ του Travel Group του Μονάχου και του Samih Sawiris, προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και βασικού μετόχου της Orascom Development Holding AG. “Επωφελούμαστε από την επιπλέον ξενοδοχειακή διαθεσιμότητα που μας προσφέρει η Orascom Development. Με την αύξηση της διαθεσιμότητας θα εστιάσουμε σε ξενοδοχεία αναξυψής, καθώς η Orascom δίνει πάντα έμφαση στο τομέα των ξενοδοχείων πολυτελείας τεσσάρων και πέντε αστέρων”, εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος του FTI Group Dietmar Gunz. Κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων, ο Samih Sawiris θα αναλάβει ένα μερίδιο μεταξύ 25% και 35% του FTI Group. Ο Dietmar Gunz παραμένει μέτοχος πλειοψηφίας της FTI Group.

Η ODH και η FTI Group διαθέτουν ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχειακών μονάδων. Η θυγατρική της FTI Group, Meeting Point International, δραστηριοποιείται σε 20 χώρες και 59 προορισμούς σε όλο τον κόσμο (μέχρι το τέλος του 2014) ως Destination Management Company. Ως Tour Operator, το FTI Group και το RT/Raiffeisen Touristik Group συμβάλλουν με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους. Όπως δηλώνει ο κ. Gunz: “Αυτό εξασφαλίζει ότι μπορούμε να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ταξιδιού – από την κράτηση, τη διαμονή και την εξυπηρέτηση των πελατών. Λόγω των αναρρίθμητων διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων που υπάρχουν στην αγορά, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε δίχως να διαθέτουμε ιδιόκτητη αεροπορική εταιρεία”.

Η Orascom Development δραστηριοποιείται σε οκτώ χώρες και έχει σημαντικό μερίδιο στο ελβετικό project “Andermatt Swiss Alps”. Στο σύνολο της, η εταιρεία διαχειρίζεται 35 ξενοδοχεία με περισσότερα από 8.000 δωμάτια στις περιοχές της Ερυθράς Θάλασσας, του Κόλπου και του Ομάν.

Ο Sawiris επενδύει επίσης στο RT / Raiffeisen Touristik Group GmbH στο Burghausen. Κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων, ο διεθνής διαχειριστής ξενοδοχειακών μονάδων και ανάπτυξης αναλαμβάνει 74,9% της RT / Raiffeisen Touristik Group ΕΠΕ, η οποία μέχρι τώρα, ήταν 100% θυγατρική της VR meine Raiffeisenbank. Το υπόλοιπο 25,1% θα μείνει της VR meine Raiffeisenbank. “Στοχεύουμε σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία”, λέει ο ίδιος.

Υπό το φως των νέων αυστηρών τραπεζικών κανονισμών που οι τράπεζες πρέπει να τηρούν κατά την ανάληψη άλλων δραστηριοτήτων εκτός των βασικών τους, το Διοικητικό Συμβούλιο της VR meine Raiffeisenbank αποφάσισε αυτό το στρατηγικό βήμα. Ο Wolfgang Altmüller λέει: “Με το νέο πλειοψηφικό μέτοχο, πετύχαμε την εκπλήρωση των διατυπώσεων της εποπτείας των τραπεζών, καθώς και την εξασφάλιση των επιχειρήσεων του τουρισμού μας με έδρα στο Burghausen”. Και συνεχίζει: “Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα είναι η εμπειρία της τουριστικής βιομηχανίας που μας έφερε αυτό το στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος υπόσχεται πολλές καινοτομίες για τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας μας”.

Για τον κύριο μέτοχο Samih Sawiris, νέες ευκαιρίες που ανοίγονται επίσης. Ο διεθνής διαχειριστής ξενοδοχειακών μονάδων και ανάπτυξης διευρύνει τους τομείς δράσης του με αυτή την αγορά: “Το RT/ Raiffeisen Touristik Group είναι ένας ισχυρός εταίρος, προκειμένου να ενταχθεί στο γερμανικό δίκτυο τουριστικών γραφείων, ενώ ταυτόχρονα εισέρχεται και στον τομέα των Tour Operators. Με τις επενδύσεις μου στην FTI Group, έχω βρει δύο παίκτες οι οποίοι αποτελούν το ιδανικό συμπλήρωμα στις δραστιριότιτες μου”.

Η FTI Group είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος Tour Operator στη Γερμανία. Στο FTI Group ανήκουν το FTI Touristik, όπως και ο Last Minute-Tour Operator 5vorFlug, η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων (rental car broker) driveFTI, η ιστοσελίδα fly.de, ο μεγαλύτερος γερμανόφωνος Τour Οperator LAL Sprachreisen, η Meeting Point International (Destination Management Company) και ο Tour Operator προώθησης προϊόντων BigXtra. Tο FTI Ticketshop είναι υπεύθυνο για τις πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων γραμμής ενώ η FTI Cruises αντιπροσωπεύει την επιχείρηση κρουαζιέρας με τη “ναυαρχίδα” MS Berlin. Η FTI Group έχει ενοποιήσει το franchise σύστημα της στην 100% θυγατρική Touristik Vertriebsgesellschaft mbH (TVG). Επιπλέον, σημαντική πηγή πωλήσεων είναι το τηλεοπτικό κανάλι ταξιδίων sonnenklar.TV και ο βρετανικός online-προμηθευτής-B2B ξενοδοχειακών κρατήσεων, Youtravel. Στην Αυστρία η FTI αντιπροσωπεύεται με θυγατρικό υποκατάστημα στην πόλη Linz, ενώ η έδρα της FTI Touristik AG βρίσκεται στη Βασιλεία της Ελβετίας. Από το 2012, ο γαλλικός Tour Operator FTI Voyages ανήκει στην FTI Group. Tα κέντρα εξυπηρέτησης erf24 και travianet διαχειρίζεται κρατήσεις της FTI Group και εξωτερικών πελατών. Σε όλη την Γερμανία γύρω στα 10.000 γραφεία ταξιδίων πωλούν τα προϊόντα της FTI. Με κεντρικά γραφεία στο Μόναχο, η FTI Group απασχολεί μαζί με τις θυγατρικές εταιρείες περίπου 3.500 άτομα παγκοσμίως και επιτυγχάνει πωλήσεις της τάξεως των 2,1 δισ. ευρώ, στο οικονομικό έτος 2012/13.

Το δίκτυο τουρισμού της RT/Raiffeisen Touristik Group GmbH είναι πολύ ευρύ: Από τουριστικά πρακτορεία έως ενώσεις και Tour Operator – πολυάριθμες  τουριστικές επιχειρήσεις ανήκουν στην επιχείρηση της Άνω Βαυαρίας με ποσοστό 100% ή εν μέρει. Μεταξύ αυτών, για παράδειγμα, είναι η Windrose Finest Travel ΕΠΕ, η Raiffeisen Vertriebs ΕΠΕ, η Air Travel Reiseservice ΕΠΕ, και η RV Touristik ΕΠΕ η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στο RT / Raiffeisen Touristk Group. H εταιρεία από το Burghausen κατέχει εταιρικά μερίδια στην Aerticket AE, Explorer Fernreisen ΕΠΕ, RT Reisen και στο FTI ως ετερόρρυθμος εταίρος. Το σημείο εστίασης βρίσκεται στην κατανομή των πρακτορείων. Πάνω από 7.000 πρακτορεία εταίροι στη Γερμανία, Αυστρία και στις Κάτω Χώρες συνδέονται με την εταιρεία ως συνεργαζόμενα ή franchise ταξιδιωτικά γραφεία. Εταιρείες όπως οι rt Reisen, Reiseland, Lufthansa City Center, sonnenklar, Flugbörse και Thomas Cook είναι μεταξύ αυτών. Περίπου 250 πρακτορεία στην Γερμανία έχουν το δικό τους σύστημα διαχείρισης. Τα συνεργαζόμενα πρακτορεία RTK, επίσης μέρος του RT / Raiffeisen Touristik Group ΕΠΕ, είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός πωλήσεων ταξιδίων στη Γερμανία και ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, με 3.500 ανεξάρτητους εταίρους.

Ο Samih Sawiris είναι ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της Orascom Development Holding AG (ODH) που εδρεύει στο Altdorf της Ελβετίας. Η ODH είναι μία από της κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρίες και διαχειριστές ξενοδοχειακών μονάδων με περισσότερα από 35 ξενοδοχεία (πάνω από 8.000 δωμάτια), εξοχικές κατοικίες και διαμερίσματα, καθώς και εγκαταστάσεις αναψυχής, όπως γήπεδα γκολφ, μαρίνες, εμπορικά καταστήματα και σχολεία. Η ODH δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο, στο Ομάν, στο Μαυροβούνιο, στην Μαυριτανία, την UAW και την Ιορδανία, το Μαρόκο και την Αγγλία. Στην Ελβετία η ODH κατέχει το 49% του κεντρικού project “Andermatt Swiss Alps”. Επιπλέον, ο Samih Sawiris έχει σημαντικές επενδύσεις με την εταιρεία Orascom Construction Industries (NL), έναν παγκόσμιο προμηθευτή χημικών ουσιών, ανάδοχο μηχανολογικών και κατασκευαστικών έργων. καθώς και τη Lafarge (F), που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην παραγωγή τσιμέντου και δομικών υλικών. Για την “αφοσίωσή” του στην Ελβετία, η ελβετική οικονομική εφημερίδα “Handelszeitung” τον επέλεξε ως “Επιχειρηματία της Χρονιάς”. Ο Sawiris σπούδασε μηχανικός οικονομίας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024