Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑλ. Αυλωνίτης για το ClubMed στη Δασιά: 'Αδιαπραγμάτευτη η πρόσβαση και χρήση του αιγιαλού από τους πολίτες'
Περιφέρεια

Αλ. Αυλωνίτης για το ClubMed στη Δασιά: 'Αδιαπραγμάτευτη η πρόσβαση και χρήση του αιγιαλού από τους πολίτες'

Θα πρέπει να ελεγχθούν και να οριοθετηθούν τα όποια ιδιοκτησιακά και δικαιώματα οικοδόμησης που υπάρχουν, με αυτονόητη κατοχύρωση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων όλων των πλευρών δηλαδή των ιδιωτών, του Δημοσίου, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και ειδικότερα του δικαιώματος πρόσβασης και χρήσης του αιγιαλού από τους πολίτες.

Την περιοχή του ιστορικού ClubMed στη Δασιά επισκέφθηκε ο βουλευτής Ν. Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, σε συνέχεια των ενεργειών του, προκειμένου να εξακολουθήσει να ενημερώνεται για τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το νομικό καθεστώς και τις ενέργειες ιδιωτικής εταιρείας  στην περιοχή, καθώς και να συναντηθεί με εκπροσώπους των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Όπως είχε αναφερθεί και κατά τις προηγούμενες επισκέψεις του βουλευτή στην περιοχή, θα πρέπει να ελεγχθούν και να οριοθετηθούν τα όποια ιδιοκτησιακά και δικαιώματα οικοδόμησης που υπάρχουν, με αυτονόητη κατοχύρωση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων όλων των πλευρών δηλαδή των ιδιωτών, του Δημοσίου, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και ειδικότερα του δικαιώματος πρόσβασης και χρήσης του αιγιαλού από τους πολίτες.

“Η δίοδος που συνδέει την παραλία με την δημόσια και την δημοτική οδό αδιαμφισβήτητα έχει κοινόχρηστο χαρακτήρα, ο οποίος, παρά τα όποια νομικά προβλήματα, θα πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο, θεωρώντας τις ανησυχίες των κατοίκων ως απολύτως δικαιολογημένες”, είπε ο βουλευτής.

Ο κ. Αυλωνίτης μίλησε με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ανησυχούν για την ακώλυτη πρόσβαση προς την παραλία, καθώς και για την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, κατά δηλώσεις τους. Ήδη ο βουλευτής, και σε συνέχεια των τοποθετήσεων του στη Βουλή αλλά και από το δημόσιο βήμα, τόνισε πως δε θα πρέπει να αγνοηθεί η στάση των κατοίκων, “η οποία ουσιαστικά θέλει να προλάβει και να ανατρέψει ενδεχόμενη τσιμεντοποίηση μιας περιοχής απαράμιλλου φυσικού κάλους. Ο Δήμος δεν εμποδίζεται από το να προστατεύσει τα ιδιοκτησιακά του δικαιώματα, και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επέλθει έλεγχος σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις εργασίες που γίνονται στην περιοχή, ενώ για οτιδήποτε δεν είναι σύμφωνο με τους περιβαλλοντικούς και πολεοδομικούς κανόνες θα πρέπει να επιβληθούν άμεσα οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις. Όποια επένδυση έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί που πάντα είναι καλοδεχούμενη, θα πρέπει να γίνει με όρους απόλυτης νομιμότητας.

Δε θα πρέπει να αφεθεί η παραλία της Δασιάς στην τύχη της, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό τίμημα που θα πληρώσουν οι κάτοικοι και το Δημόσιο είναι μεγάλο. Όποια κακόβουλη προσπάθεια γίνεται από κάποιους, οι οποίοι για τους δικούς τους μικροπολιτικους λόγους και επιλεκτικά ανασύρουν το πρόβλημα, χωρίς να παρακολουθούν εκείνους που πραγματικά ασχολούνται διαχρονικά, μόνο κακό κάνει. Τέτοιες ενέργειες υποβαθμίζουν και υποτιμούν την αγωνία των κατοίκων της περιοχής, την τουριστική και οικονομική ιστορία και ανάπτυξη του νησιού μας, καθώς και την προσπάθεια των υπολοίπων για την επίλυση των ζητημάτων”.

Ο βουλευτής δεσμεύθηκε επίσης στους κατοίκους της περιοχής ότι θα επιδιώξει δια της κοινοβουλευτικής οδού να μελετήσει το σχετικό φάκελο της αδειοδότησης των εξελισσομένων οικοδομικών εργασιών και γενικώς το σύνολο των αδειοδοτήσεων, προκειμένου να ενημερωθεί το σύνολο των κατοίκων και των θεσμικών φορέων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024