Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΔήμος Πύργου: Eγκαίνια περιοχών ανάπαυσης με θέμα τους Ολυμπίους θα ενισχύσουν την τουριστική προσέλκυση
Προορισμοί

Δήμος Πύργου: Eγκαίνια περιοχών ανάπαυσης με θέμα τους Ολυμπίους θα ενισχύσουν την τουριστική προσέλκυση

  • Monopati Ekexeirias

Η Συμπολιτεία Ολυμπίας τιμά τους χρυσούς Ολυμπιονίκες Αριστείδη Κωνσταντινίδη και Κώστα Τσικλητήρα με ειδικούς χώρους ανάπαυσης και θέασης κατά μήκος της οικοτουριστικής διαδρομής “Ήλιδας Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας”, ενισχύοντας την απήχησή του στους τουρίστες που ενδιαφέρονται για την ιστορία και την κληρονομιά του αθλητισμού.

Τους χρυσούς Ολυμπιονίκες της Ποδηλασίας Αριστείδη Κωνσταντινίδη και του Στίβου (άλματα) Κώστα Τσικλητήρα, τίμησε η Συμπολιτεία Ολυμπίας σε μια σεμνή τελετή, εγκαινιάζοντας τους δυο πρώτους αφιερωματικούς χώρους ανάπαυσης και θέασης επί της οικοτουριστικής διαδρομής “Ήλιδας Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας” λίγο πριν τα χωριά Χειμαδιό και Σόπι του Δήμου Πύργου.

Η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη αναφέρθηκε στα έργα πρόσβασης, ενημέρωσης και πληροφόρησης, που έχουν ήδη γίνει επί της οικοτουριστικής διαδρομής “Ήλιδας-Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας” επισημαίνοντας: “Σήμερα ξεκινάμε ένα καινούργιο κεφάλαιο του “Μονοπατιού της Εκεχειρίας” με αυτούς τους δύο αφιερωματικούς χώρους. Τιμούμε αθλητές που μας έκαναν να κλάψουμε από χαρά και συγκίνηση, να γελάσουμε, να αισθανθούμε υπερήφανοι, τους Έλληνες Ολυμπιονίκες!” Τόνισε ότι σε όλο το εύρος του Μονοπατιού θα υπάρχουν τέτοια αφιερώματα με αποτέλεσμα όλοι όσοι διασχύζουν το μονοπάτι να ευαισθητοποιούνται για την παγκόσμια εκεχειρία των πολέμων κατά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα.

Στους δύο χώρους ανάπαυσης περιλαμβάνονται πετρόκτιστες κρήνες, καθιστικά, παρτέρια με φυτεύσεις, ενημερωτικές πινακίδες που πληροφορούν τον περιπατητή, τον διαβάτη, τον αθλητή και τον κάθε ενδιαφερόμενο για το πού βρίσκεται καθώς και πόσο απέχει από το κάθε χωριό, τι υπηρεσίες του προσφέρονται και πού. Ο καθένας μπορεί σκανάροντας την πινακίδα να μπει στη σελίδα του «Μονοπατιού της Εκεχειρίας» και να ενημερωθεί γενικότερα.

Οι χώροι αφιερωμάτων των δύο αθλητών έχουν δημιουργηθεί σε συνέχεια των έργων πρόσβασης, ενημέρωσης και γνωστοποίησης που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία 9 χρόνια επί της οικοτουριστικής διαδρομής: “Ήλιδα-Ολυμπία: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας”. Αυτοί είναι οι δύο πρώτοι χώροι ανάπαυσης και θέασης, οι οποίοι θα λειτουργούν και ως τοπόσημα και θα ονοματίζονται σε Έλληνες Ολυμπιονίκες, Ολυμπιακές αξίες αλλά και σε αθλητές που άφησαν βαθιά χαραγμένο το στίγμα τους στον αθλητισμό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024