Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚέρκυρα: Βαρύ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του αλόγου – Τα αποτελέσματα της νεκροψίας
Προορισμοί

Κέρκυρα: Βαρύ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του αλόγου – Τα αποτελέσματα της νεκροψίας

Με βάση τα αποτελέσματα της νεκροψίας, ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια με πιθανότερο το πνευμονικό εμφύσημα.

Πριν από λίγες μέρες η Κέρκυρα βρέθηκε στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας, διότι ένα άλογο άμαξας κατέρρευσε, λόγω κούρασης κάτω από τον καυτό ήλιο, σε κεντρικό δρόμο στην πόλη της Κέρκυρας.

Ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου συνελήφθη, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ επιπλέον σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η νεκροψία για το άλογο, σύμφωνα με την οποία δεν υπήρξαν ίχνη κακοποίησης. Με βάση τα αποτελέσματα της νεκροψίας, ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια με πιθανότερο το πνευμονικό εμφύσημα. Από την πλευρά τους, οι κτηνίατροι που συμμετείχαν στη διαδικασία, του δημόσιου κτηνιατρείου και ιδιώτες, διαπίστωσαν πως το άλογο ήταν ταϊσμένο και περιποιημένο, ενώ δεν υπήρξε κανένα ίχνος που να μαρτυράει κακοποίηση του ζώου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα όμως, σύμφωνα με το MEGA, αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε πως το άλογο ανέβαινε έναν δρόμο με μεγάλη ανηφορική κλίση τραβώντας παράλληλα την τουριστική άμαξα. Με βάση την καταγγελία το άλογο δεχόταν μαστιγώματα σε όλη τη διαδρομή από τον ιδιοκτήτη του.

Αξίζει να αναφερθεί πως για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων, έχει δοθεί σχετική οδηγία στους αμαξηλάτες, κατά την οποία δεν επιτρέπεται να κινούνται οι άμαξες από τις 13:00 έως τις 17:00 τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού. Ωστόσο, το άλογο μετέφερε τουρίστες γύρω στις 14.00, μέσα σε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024