Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςWTM 2002: Αύξηση προβλέπει η Κύπρος από την Βρετανική αγορά για το 2003

WTM 2002: Αύξηση προβλέπει η Κύπρος από την Βρετανική αγορά για το 2003

Αποστολή – Αύξηση προβλέπεται ότι θα έχει η Κύπρος από την Βρετανική αγορά για το 2003, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού […]

Αποστολή – Αύξηση προβλέπεται ότι θα έχει η Κύπρος από την Βρετανική αγορά για το 2003, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχε<...> ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νίκος Ρολάνδης, που βρέθηκε στο Λονδίνο για την έκθεση World Travel Market, και συναντήθηκε με εκπροσώπους του οργανισμού Association of Greek Cypriot Travel Agents, ΑGTA.

Ο ΑGTA εκπροσωπεί όλους τους εξειδικευμένους για την Κύπρο tour operators της Μεγάλης Βρετανίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ κ. Χρύσης Πρέντζας και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ κ. Αυγερινός Νικήτας και ο γενικός διευθυντής κ. Ζαχαρίας Ιωαννίδης, καθώς και εκπρόσωποι του ΣΤΕΚ, του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου καθώς και των Κυπριακών Αερογραμμών. Στη συνάντηση παρίστατο επίσης και η δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Βαρβάρα Περικλέους και ο δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Νίκος Βλίττης.

Ο κ. Ρολάνδης είχε την ευκαιρία να συζητήσει και άλλους τρόπους για την περαιτέρω προβολή του κυπριακού τουρισμού στη Μεγάλη Βρετανία. Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν τον κυπριακό τουρισμό και γενικά την προώθησή του στη συγκεκριμένη χώρα, η οποία αποτελεί την πρώτη αγορά για την Κύπρο. Όπως διαφάνηκε από τις συναντήσεις με τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες αναμένεται ότι κατά τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει μια αύξηση, της τάξης του 5-7% στο τουριστικό ρεύμα από τη Μεγάλη Βρετανία προς την Κύπρο, ενώ οι πράκτορες με εξειδικευμένα προγράμματα προς την Κύπρο εμφανίστηκαν πιο συγκρατημένοι και ανέφεραν ότι αναμένεται μια μικρή βελτίωση σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ο υπουργός επίσης, επισκέφθηκε τον εκθεσιακό χώρο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους ξενοδοχείων και να επισκεφθεί τα περίπτερα εκθετών από την Κύπρο. Ακόμα, ο κ. Ρολάνδης έκανε επαφές με ομολόγους του άλλων χωρών και να συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν τον τουρισμό.

Τέλος, ο κ. Ρολάνδης, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των εταιριών Thomson, Libra, Thomas Cook, First Choice και Μy Travel. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μετά το τέλος των συναντήσεων του, ο κ. Ρολάνδης είπε τα ακόλουθα:

“Έχουμε συναντηθεί με όλους τους παράγοντες του τουρισμού μέχρι τώρα και οι ενδείξεις είναι κάπως καλύτερες από τις φετινές. Όχι πολύ καλύτερες, κάπως καλύτερες σε αυτό το στάδιο. Οι οργανωτές ταξιδίων με τους οποίους έχουμε συναντηθεί, περιλαμβανομένων και των Κυπρίων, καλύπτουν περίπου το 85% μέχρι 90% του συνόλου των τουριστών από αυτή τη χώρα – οι υπόλοιποι έρχονται μόνοι τους – και υπολογίζω, από ό,τι έχω δει, ότι θα έχουμε κάποια αύξηση τον επόμενο χρόνο, σε σύγκριση με το φετινό, της τάξης του 5-7%.

Ένα σημείο, όμως, το οποίο μας τόνισαν όλοι και το οποίο είναι σημείο ανησυχίας, είναι το πολύ ψηλό κόστος του κυπριακού τουρισμού όταν συγκρίνεται με τις άλλες χώρες γύρω μας. Ιδίως με νέες αναδυόμενες αγορές όπως είναι η Κροατία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Αίγυπτος. Αναφέρθηκαν δε όλοι και στην Ελλάδα της οποίας οι περισσότερες περιοχές είναι πολύ πιο φθηνές από την Κύπρο. Αυτό το έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές και είναι σημείο ανησυχίας το οποίο θα συζητήσουμε μαζί με τους ξενοδόχους ξανά όταν θα επιστρέψουμε στην Κύπρο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024