Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΟ θεματικός τουρισμός υγείας/ευεξίας στις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής
Τουρισμός πολυτελείας

Ο θεματικός τουρισμός υγείας/ευεξίας στις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής

Δημοσιογράφοι και το τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού Fashion TV MENA (Middle East and North Africa) επισκέφθηκαν την Αττική και γνώρισαν από κοντά τους λόγους που την καθιστούν ιδανικό short break προορισμό για ταξιδιώτες που αναζητούν εμπειρίες αποκλειστικά σχεδιασμένες για εκείνους (exclusive travel).

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (press και fam trip) ομάδας ξένων δημοσιογράφων και τηλεοπτικού συνεργείου από το Ντουμπάι, με τίτλο “Luxury Tourism in Attica“.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής της Αττικής και είχε ως στόχο του την ανάδειξη της μοναδικότητας του τουριστικού προϊόντος της Αττικής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον αρχαίο και σύγχρονο πολιτισμό, στις υποδομές και τις υπηρεσίες τουρισμού πολυτελείας, το lifestyle, τη σύγχρονη ελληνική μόδα και τη γαστρονομία.

Ειδικότερα από τις 28 Οκτωβρίου έως 1η Νοεμβρίου 2019 οι δημοσιογράφοι και το τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού Fashion TV MENA (Middle East and North Africa) επισκέφθηκαν την Αττική και γνώρισαν από κοντά τους λόγους που την καθιστούν ιδανικό short break προορισμό για ταξιδιώτες που αναζητούν εμπειρίες αποκλειστικά σχεδιασμένες για εκείνους (exclusive travel).

Κατά την παραμονή της στην Αττική, η ομάδα του Fashion TV MENA πραγματοποίησε τηλεοπτικά γυρίσματα με στόχο τη δημιουργία ολιγόλεπτων VIDEOS για την εκπομπή “F Destination – Greece“, μέσα από τα οποία θα προβληθούν οι ελκυστικές για το κοινό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μορφές τουρισμού της Αττικής, όλες τις εποχές του χρόνου, ο εναλλακτικός και συνεδριακός τουρισμός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, η σύγχρονη ελληνική μόδα, και η γαστρονομία.

Μεταξύ άλλων κατά την πενθήμερη παραμονή τους στην Αττική, οι ξένοι δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν επισκέψεις  στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, στη λίμνη Βουλιαγμένης, σε ξενοδοχεία και εστιατόρια υψηλής κουζίνας στο κέντρο της Αθήνας, στη μαρίνα Ζέας και τη Βουλιαγμένη. Επισκέφθηκαν επίσης τα ατελιέ γνωστών Ελλήνων σχεδιαστών μόδας, ενώ στην υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι και στον πεζόδρομο της Ερμού κατέγραψαν τον παλμό του κέντρου της Αθήνας και τις απεριόριστες δυνατότητες για shopping στην Αττική.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: “Ο θεματικός τουρισμός υγείας και ευεξίας αποτελούν βασικές προτεραιότητες μας. Πρόκειται για τομείς στους οποίους απαιτείται να συνεργαστούμε στενά αυτοδιοίκηση, κεντρική διοίκηση και ιδιωτικός τομέας. Στοχεύουμε σε μια εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού για να αποκτήσουμε ταξιδιώτες υγείας και ευεξίας που θα επαναλαμβάνουν το ταξίδι τους στην Αττική και γενικότερα στη χώρα μας, καθιερώνοντας διαρκώς την Ελλάδα ως δημοφιλή προορισμό”.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής, κ. Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, καλωσόρισε τους ξένους προσκεκλημένους εκ μέρους του κ. Πατούλη. Στη συνέχεια, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασαν στους δημοσιογράφους από το Ντουμπάι τα χαρακτηριστικά των ώριμων τουριστικών προϊόντων που διαχέονται σε ολόκληρη την Αττική, αναλύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρονται για ολιγοήμερες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στη διοργάνωση του press trip “Luxury Tourism in Attica” καθοριστική ήταν η συμβολή του κ. Χρήστου Σταμπουλόπουλου, συμβούλου Ο.Ε.Υ. Α’ και της κας Μαρίας Κωστοπούλου, γραμματέως Α’ του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 29 έως 31 Οκτωβρίου 2019, σε συνεργασία με τον οργανισμό Enterprise Greece, οι δημοσιογράφοι και το τηλεοπτικό συνεργείο από το Ντουμπάι παρακολούθησαν μέρος των εργασιών του και συνομίλησαν με τους διοργανωτές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

31/03/2023
30/03/2023
29/03/2023
28/03/2023
27/03/2023