Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η GRecoACTE_Art and Cultural Tourism Event
Πολιτιστικός τουρισμός

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η GRecoACTE_Art and Cultural Tourism Event

Στόχος και των τριών δράσεων της 3ης GRecoACTE ήταν να γίνει εμφανές και κατανοητό ένα νέο θεματικό πεδίο τουριστικής προβολής για τη χώρα μας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η GRecoACTE (Art and Cultural Tourism Event) υπό τον τίτλο “Άνεμοι φιλίας και πολιτισμού” που έγινε στην Εύβοια στις 21-23 Ιουνίου 2019 με τη συμμετοχή της Γαλλίας (Aas Πυρηναία), της Ισπανίας (Κανάριες Νήσοι), του Μαρόκου (Άτλας) και της Ελλάδας (Αντιά Ευβοίας).

Με διοργανωτή το κέντρο τέχνης SpVivArte, συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Π.Ε.Ευβοίας, το Επιμελητήριο Ευβοίας και την Evia Island Κοιν.Σ.Επ, το γεγονός τελούσε υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού, του ΕΟΤ, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, του HATTA, του Ελληνοϊσπανικού Επιμελητηρίου, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουρισμού Καρύστου, του Δήμου Καρύστου, καθώς και των πρεσβειών των ξένων χωρών. Οι δράσεις έγιναν με την συνέργια πολλών φορέων και συλλόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με βασικό “πρωταγωνιστή” την επικοινωνία της σφυριχτής γλώσσας, έγινε την Παρασκευή 21 Ιουνίου η 2η Διεθνής συνάντηση Σφυριχτής Γλώσσας στη Χαλκίδα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας στο κατάμεστο θέατρο της Ερέτριας, οι θεατές απόλαυσαν μια μαγική βραδιά σε ένα κράμα παράδοσης και σύγχρονης τέχνης. Ένα καινοτόμο δρώμενο όπου η σφυριχτή γλώσσα συνδυάστηκε ζωντανά επί σκηνής με μουσική, ποίηση και εικαστικά. Το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο χωριό Γιαννίτσι Καρύστου, η ευβοϊκή παραδοσιακή φορεσιά συνδυάστηκε και αυτή με  μουσική και χορό ως ένα σύνολο με τη σφυριχτή επικοινωνία, σε ένα χώρο σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας. Τέλος, την Κυριακή 23 Ιουνίου το πρωί οι καλεσμένοι των χωρών επισκέφθηκαν το χωριό που γεννήθηκε η σφυριχτή γλώσσα, τα Αντία Ευβοίας. Το βράδυ της ίδιας μέρας στην παραλία του Γιαννιτσίου, το ξεχασμένο κάστρο της Φυλάγρας αφηγήθηκε την ιστορία του σε ένα ταξίδι βιωματικής εμπειρίας με ήχο και φως – ένα ευρηματικό σενάριο για τουρισμό εξερεύνησης, υπό τον τίτλο “Αναζητώντας την χαμένη ευβοϊκή πόλη των Κοίλων”.

Στόχος και των τριών δράσεων της 3ης GRecoACTE ήταν να γίνει εμφανές και κατανοητό ένα νέο θεματικό πεδίο τουριστικής προβολής για τη χώρα μας και να συνδεθεί ο τουρισμός με το μεγαλύτερο απόθεμα προστιθέμενης αξίας που κατέχει η Ελλάδα, τον πολιτισμό της.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024