Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΣυναγερμός στην Ίμπιζα: Εντοπίστηκαν δύο τουρίστες με δάγκειο πυρετό
Προορισμοί

Συναγερμός στην Ίμπιζα: Εντοπίστηκαν δύο τουρίστες με δάγκειο πυρετό

Μέχρι στιγμής, το Κέντρο Συντονισμού Υγείας και Έκτακτης Ανάγκης, υπό το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, έχει ταξινομήσει τον επικείμενο κίνδυνο ως «μέτριο».

Δύο κρούσματα με δάγκειο πυρετό σημειώθηκαν στην Ίμπιζα, μόλις λίγες εβδομάδες πριν από το άνοιγμα της καλοκαιρινή σεζόν. Μάλιστα οι υγειονομικές αρχές της Ισπανίας έχουν προβεί ήδη σε ανακοίνωση σχετικά με τον κίνδυνο νέων κρουσμάτων, κυρίως κατά την περίοδο Μαΐου – Νοεμβρίου, οπότε οι τουρίστες συρρέουν στο νησί.

Τα δύο κρούσματα είναι Γερμανοί τουρίστες, οι οποίοι αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές τους στο φημισμένο νησί. Την Τετάρτη, οι γερμανικές υγειονομικές αρχές ειδοποίησαν την Ισπανία για δύο κρούσματα δάγκειου πυρετού – ένα επιβεβαιωμένο και  ένα πιθανό κρούσμα – καθώς και για τέσσερα κρούσματα με συμβατά συμπτώματα δάγκειου πυρετού.

Το ισπανικό υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι ένα άτομο που φέρεται να είχε κολλήσει δάγκειο πυρετό στο Μεξικό φαίνεται ότι ήταν ο «ασθενής μηδέν», καθώς διέμενε στην ίδια περιοχή της Ίμπιζα με τις δύο γερμανικές οικογένειες, μέλη των οποίων νόσησαν.

Μέχρι στιγμής, το Κέντρο Συντονισμού Υγείας και Έκτακτης Ανάγκης, υπό το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, έχει ταξινομήσει τον επικείμενο κίνδυνο ως «μέτριο».

Ωστόσο, από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο, ο κίνδυνος είναι πιθανό να αναβαθμιστεί σε «μέτριος» και οι τοπικές αρχές πρόκειται να ενημερώσουν τον πληθυσμό και να εντείνουν την επαγρύπνηση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024