Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΤο Ντουμπάι καταργεί τον φόρο 30% στο αλκοόλ, για την ενίσχυση του τουρισμού του
Προορισμός

Το Ντουμπάι καταργεί τον φόρο 30% στο αλκοόλ, για την ενίσχυση του τουρισμού του

Δεν είναι σαφές εάν η κίνηση, η οποία τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή 1η Ιανουαρίου, θα είναι μόνιμη. Οι «Financial Times» αναφέρουν ότι θα είναι δοκιμαστική, διάρκειας ενός έτους.

Το Ντουμπάι κατάργησε τον φόρο 30% στο αλκοόλ, σε μια προφανή προσπάθεια να τονώσει τον τουρισμό στη χώρα. Θα σταματήσει επίσης να χρεώνει τις προσωπικές άδειες κατανάλωσης αλκοόλ – κάτι που πρέπει να έχουν όσοι κάτοικοι θέλουν να πίνουν στο σπίτι.

Το Ντουμπάι έχει χαλαρώσει τους νόμους εδώ και αρκετό καιρό, επιτρέποντας την πώληση αλκοόλ την ημέρα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και εγκρίνοντας την παράδοση στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτή η τελευταία κίνηση θεωρείται ότι είναι μια προσπάθεια να γίνει η πόλη πιο ελκυστική για τους ξένους, ενόψει του ανταγωνισμού από τις γειτονικές χώρες.

Όπως αναφέρει το BBC, οι δύο εταιρείες που διανέμουν αλκοόλ στο Ντουμπάι, η Maritime and Mercantile International (MMI) και η African & Eastern, δήλωσαν ότι η κατάργηση του φόρουμ 30% θα έχει αντανάκλαση για τους καταναλωτές. «Από τότε που ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας στο Ντουμπάι πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, η προσέγγιση του εμιράτου παρέμεινε δυναμική, ευαίσθητη, συμπριλαμβάνοντας όλους», δήλωσε στο πρακτορείο AP ο εκπρόσωπος της MMI, Tyrone Reid. «Αυτοί οι πρόσφατα επικαιροποιημένοι κανονισμοί είναι καθοριστικοί για τη συνέχιση της διασφάλισης της υπεύθυνης αγοράς και κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών στο Ντουμπάι και τα ΗΑΕ».

Δεν είναι σαφές εάν η κίνηση, η οποία τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή 1η Ιανουαρίου, θα είναι μόνιμη. Οι «Financial Times» περιέγραψαν την κίνηση ως δοκιμαστική, διάρκειας ενός έτους, επικαλούμενη «στελέχη του κλάδου που ενημερώθηκαν για την απόφαση».

Οι αλλοδαποί εργαζόμενοι υπερτερούν αριθμητικά των ντόπιων κατά 9 προς 1 στο Ντουμπάι, γνωστό ως «πρωτεύουσα των πάρτι» του Κόλπου, και οι κάτοικοι συνήθως οδηγούν μέχρι το Umm al-Quwain και άλλα εμιράτα για να αγοράσουν χύμα αλκοόλ.

Το Ντουμπάι έχει καταφέρει ιστορικά να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και πλούσιους ξένους εργαζόμενους από τους γείτονές του, εν μέρει λόγω της ανοχής του σε έναν πιο φιλελεύθερο τρόπο ζωής. Τώρα όμως αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από αυτούς, καθώς αναπτύσσεται ο τουρισμός.

Οι μη Μουσουλμάνοι κάτοικοι στο Ντουμπάι πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών για να πίνουν, να μεταφέρουν ή να αποθηκεύουν αλκοόλ στο σπίτι και να έχουν την ειδική άδεια για αλκοόλ, μια πλαστική κάρτα που εκδίδεται από την αστυνομία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024