Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔιερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες ατυχήματος στον Πόρο
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες ατυχήματος στον Πόρο

Δοκιμασία για το σύστημα διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χαρακτήρισε σε δηλώσεις του το ατύχημα στον Πόρο με το επιβατικό τουριστικό πλοίο “Γεωργής” ο αρμόδιος Υπουργός, […]

Δοκιμασία για το σύστημα διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χαρακτήρισε σε δηλώσεις του το ατύχημα στον Πόρο<...> με το επιβατικό τουριστικό πλοίο “Γεωργής” ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Γεώργιος Βουλγαράκης, τονίζοντας ότι όλα πήγαν καλά.

Από την πρώτη στιγμή με εντολή του κινητοποιήθηκε το σύνολο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και η επιχείρηση συντονίστηκε από την Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος με ιδιαίτερη επιτυχία. Οι αλλοδαποί επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Γεωργής», που προσάραξε στη νησίδα Πλατιά, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πόρου και στη συνέχεια με μέριμνα του Υπουργείου προωθήθηκαν στον Πειραιά, όπου από εκεί μετέβησαν στα καταλύματα τους.

Οι άνδρες του Λιμενικού ερεύνησαν τους χώρους του πλοίου, όπου είχαν παραμείνει μόνο 12 μέλη του πληρώματος. Τέλος, ο κ. Βουλγαράκης, σε δηλώσεις του, συνεχάρη την Ηγεσία και τα στελέχη του Λιμενικού και όλους όσους συνέδραμαν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιχείρηση διάσωσης, ενώ εξέφρασε και τη συμπάθεια του στους αλλοδαπούς τουρίστες, που έζησαν αυτή τη δυσάρεστη περιπέτεια.

Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος, υπογράμμισε ο κ. Υπουργός, διερευνώνται ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024