Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΟι αντιδράσεις του κόσμου, αλλά και του Τύπου, για το συμβάν στο Horizon Blue – Η τραγική ειρωνεία
Ναυτιλία

Οι αντιδράσεις του κόσμου, αλλά και του Τύπου, για το συμβάν στο Horizon Blue – Η τραγική ειρωνεία

Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε 4 μέλη του πληρώματος. Τραγική ειρωνεία η διαφήμιση της εταιρείας στο YouTube.

“Το σπίτι μας είναι ανοικτό σε όλους” διαλαλεί το διαφημιστικό σποτ της Blue Star Ferries, πριν λίγα χρόνια όπου ο ηθοποιός Δημήτρης Γεροδήμος είχε υποδυθεί τον καπετάνιο σε πλοίο της εταιρείας Blue Star, στην οποία ανήκει και το Blue Horizon καλώντας τους αργοπορημένους επιβάτες να ανέβουν στο πλοίο όσο είναι ακόμα κάτω ο καταπέλτης. Η πραγματικότητα όμως φαίνεται να είναι διαφορετική, αφού τα μέλη του πλοίου έκαναν σορεία “λαθών”. Εφόσον ο καταπέλτης ήταν ακόμα στο έδαφος και υπήρχε άνθρωπος (εκτός του πληρώματος) πάνω του, το πλοίο δεν έπρεπε να αρχίσει να απομακρύνεται από την προβλήτα.

Το Π.Δ 177/2000, που καθορίζει  την φόρτωση του πλοίου και συγκεκριμένα το άρθρο 22 (“Καταπέλτες”, παραγρ. 11) σημειώνει: “Η ασφάλιση του καταπέλτη και της θύρας ασφαλείας, πρέπει να γίνεται πριν τον απόπλου του πλοίου με ευθύνη του πλοιάρχου”, κανονισμός όπως που στην πράξη δεν εφαρμόζεται από την εφοπλιστική εταιρεία.

Διαβάστε επίσηςAttica Group: Εσωτερικός έλεγχος ύστερα από τον τραγικό θάνατο επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά

Βαρύς φαίνεται να είναι ο πέλεκυς της δικαιοσύνης, αφού οι κατηγορίες στα 4 μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του καπετάνιου επιφέρουν μέχρι και ισόβια. Και δικαιολογημένα…. Και δικαιολογημένα ο κόσμος είναι αναστατωμένος, ρίχνοντας μεγάλο βάρος στην εταιρεία που από τη δεσπόζουσα και κυρίαρχή της θέση, απλά κάνει τυπικές ανακοινώσεις.

Οι άνθρωποι και δυνητικοί επιβάτες της εταιρείας είναι εξαγριωμένοι! Από νωρίς χθες το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου πολίτες διαμαρτυρόμενοι για τον άδικο και απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο πέθανε ο 36χρονος και μην αφήνοντας το πλοίο να κατεβάσει τον καταπέλτη του. Mε έξι ώρες καθυστέρηση, περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα, απέπλευσε τελικά από το Ηράκλειο για τον Πειραιά το πλοίο. Κινητοποίηση οργανώθηκε επίσης από πολίτες στον Άγιο Νικόλαο, τόπο καταγωγής του 36χρονου. Στη συγκέντρωση σε κεντρική πλατεία της περιοχής μικροί και μεγάλοι κράταγαν στα χέρια λευκά τριαντάφυλλα.

Από την άλλη πλευρά, διεθνή δημοσιεύματα αναφέρουν το γεγονός ως τρομακτικό και τονίζουν ότι μέλη του πληρώματος πέταξαν επιβάτη στη θάλασσα που εν τέλει σκοτώθηκε, ενώ είχε ήδη μπει αρκετά μέσα στον καταπέλτη! Αυτό δεν αποτελεί απλά δυσφήμιση της χώρας μας, αλλά σίγουρα δείχνει ένα προφίλ Έλληνα ναυτικού, που ακόμα και εμείς οι Έλληνες δε γνωρίζουμε. Είναι κρίμα…

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024