Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοίαΟΛΠ: Δράσεις για βιώσιμη ανάπτυξη του οικοσυστήματος της χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής της Λιμενικής Ζώνης
Λιμένες

ΟΛΠ: Δράσεις για βιώσιμη ανάπτυξη του οικοσυστήματος της χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής της Λιμενικής Ζώνης

Στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο ΟΛΠ ανταποκρίνεται στην ανάγκη για ανάληψη δράσεων με σκοπό τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη του οικοσυστήματος της Κυνόσουρας Σαλαμίνας, αλλά και όλης της χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής της Λιμενικής Ζώνης από Πειραιά μέχρι Πέραμα και Σαλαμίνα.

Ο ΟΛΠ ΑΕ, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως ECOPORT από την ESPO (Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων), συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:

α) Ανέθεσε στην εταιρεία Αντιρρυπαντική ΑΕ με την οποία είναι συμβεβλημένος, τον πλήρη καθαρισμό των χερσαίων χώρων της παράκτιας περιοχής της Κυνόσουρας Σαλαμίνας.
β) Ανέθεσε στην εταιρεία Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος ΑΕ τον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής της Κυνόσουρας
γ) Φυτεύει σε όλο το λιμάνι 1.000 περίπου νέα δένδρα και φυτά για την ενίσχυση του υπάρχοντος πρασίνου
δ) Αναβαθμίζει με ελαιοχρωματισμούς το επιβατικό λιμάνι με στόχο την αισθητική του αναβάθμιση και
ε) Τοποθετεί νέες σύγχρονες πινακίδες σε όλες τις εισόδους- εξόδους του λιμένα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, “στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) ο ΟΛΠ ανταποκρίνεται, με πράξεις και όχι με λόγια, στην ανάγκη για ανάληψη δράσεων με σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης του οικοσυστήματος της Κυνόσουρας Σαλαμίνας, αλλά και όλης της χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής της Λιμενικής Ζώνης από Πειραιά μέχρι Πέραμα και Σαλαμίνα.

Καλούμε την τοπική κοινωνία, αλλά και τις αρμόδιες δημόσιες Αρχές να συνδράμουν στο δύσκολο έργο μας και να προστατεύσουν την περιοχή από τη δράση ασυνείδητων προκειμένου και οι δαπάνες του ΟΛΠ να ‘πιάσουν τόπο’.

Επίσης, ο ΟΛΠ, με τη δράση του αυτή, αποδεικνύει έμπρακτα το ξεχωριστό ενδιαφέρον του για την παράκτια περιοχή της Κυνόσουρας Σαλαμίνας, την αναβάθμιση και ανάδειξη της οποίας επιδιώκει με δράσεις όπως:
α) η δημιουργία Εταιρείας Ειδικού Σκοπού κατά το πρότυπο του ‘Αθήνα 2004’ για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2020.
β) η έναρξη των διαδικασιών παραχώρησης του χώρου της Κυνόσουρας για τη δημιουργία πολιτιστικού και αρχαιολογικού πάρκου και
γ) η ολοκλήρωση εντός του 2013 των περιβαλλοντικών όρων αποκατάστασης της περιοχής του πρώην λατομείου Τούρλας Σαλαμίνας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023