Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΠετραλιά: Ιδιαίτερα ευνοϊκοί οι οιωνοί για το 2007
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Πετραλιά: Ιδιαίτερα ευνοϊκοί οι οιωνοί για το 2007

“Η χρονιά πηγαίνει καλύτερα από την περσινή. Αν και ο Μάρτιος γενικά δεν ήταν μήνας τόσο καλός, ο Απρίλιος έχει πάει εξαιρετικά και ο Μάιος ακόμη καλύτερα” ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Παλλη-Πετραλιά, μιλώντας χτες στους δημοσιογράφους για τη φετινή τουριστική περίοδο…

“Η χρονιά πηγαίνει καλύτερα από την περσινή. Αν και ο Μάρτιος γενικά δεν ήταν μήνας τόσο καλός, ο Απρίλιος έχει πάει εξαιρετικά και ο Μάιος ακόμη καλύτερα” ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία<...>Φάνη Παλλη-Πετραλιά, μιλώντας χτες στους δημοσιογράφους για τη φετινή τουριστική περίοδο. Ωστόσο, όπως σημείωσε το γεγονός ότι εμφανίζεται η καινούργια περίοδος με πολύ θετικές προοπτικές, δεν σημαίνει επανάπαυση. Αντιθέτως σημαίνει εγρήγορση και σημαίνει και κινητοποίηση, διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι η αύξηση των επισκεπτών στη χώρα μας έχει άμεση επίδραση στην οικονομία, στην απασχόληση, στα εισοδήματα των ανθρώπων που εργάζονται στον τουριστικό τομέα, αλλά και γενικότερα στην ευημερία της χώρας, την περιφερειακή ανάπτυξη, την ισόρροπη ανάπτυξη και στην δίκαιη ανακατανομή του πλούτου”.

Από όλες τις χώρες έχουμε μία αυξητική τάση και ιδιαίτερα μεγάλη, υπογράμμισε η υπουργός, ενώ η Αγγλία, που είχε παρουσίασει ύφεση ήδη ανακάμπτει. Όσον αφορά στις αγορές των Η.Π.Α. και της Ρωσίας, η κυρία Πετραλιά ανέφερε: “πέρσι είχαμε μια αύξηση περίπου 400% στις κρουαζιέρες και φέτος μέχρι αυτή τη στιγμή θα έχουμε περίπου 500.000 Αμερικανούς, χωρίς να υπολογίσουμε και όλους εκείνους που έχουν κάνει απευθείας κρατήσεις ή έχουν κλείσει κρουαζιέρες ή σκάφη αναψυχής. Επίσης, η Ρωσία στην οποία δώσαμε μεγάλη έμφαση όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μόνον για τη Βόρειο Ελλάδα δίνει ήδη κρατήσεις 200.000 Ρώσων δηλαδή περισσότερους απ’ όσους ήλθαν πέρσι σε ολόκληρη τη χώρα”.

Κύριος στόχος του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για την καινούργια χρονιά είναι η διασφάλιση ενός φιλικού, καθαρού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους επισκέπτες της χώρας. Αυτό άλλωστε ζητάει ο επισκέπτης από εμάς, πρόσθεσε η κα Πετραλιά. Και βέβαια η φιλόξενη διάθεση, η ασφάλεια και το περιβάλλον το καθαρό με αναβαθμισμένες τις υπηρεσίες, αυτό ακριβώς σημαίνει ανθρώπινες διακοπές.

Στη συνέχεια η κα Πετραλιά αναφέρθηκε στις διυπουργικές συνεργασίες για θέματα τουρισμού, στη διαφημιστική εκστρατεία, στους ελέγχους των ξενοδοχείων, στις πισίνες, στα γραφεία του ΕΟΤ, στο πρόγραμμα κατάρτισης οδηγών ταξί, στους Δορυφόρους Λογαριασμούς, στην αστεροποίηση, στην γραμμή παραπόνων, στο Χωροταξικό, στις μαρίνες, όπως επίσης και στη προβολή της Ελλάδας στο yahoo, δηλώντας πως: «Είμαστε η πρώτη χώρα που κάνει μία τέτοια συνολική καμπάνια στο YAHOO και συνολικά στο διαδίκτυο. Η προβολή σχεδιάστηκε ύστερα από συζητήσεις πολύωρες και πολύμηνες. Στο διαδίκτυο ο καθένας που μπαίνει στο YAHOO είναι εν δυνάμει επισκέπτης της χώρας».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024