Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΡόδος: Για πρώτη φορά η βιωματική εκπαίδευση Time Travel στο νησί
Βιωματικός Τουρισμός

Ρόδος: Για πρώτη φορά η βιωματική εκπαίδευση Time Travel στο νησί

Ρόδος - Time Travel
Lectures and a concert of medieval music held in the Bastion of St. Gorge in the Medieval City of Rhodes, Greece, as parrt of the 2022 Medieval Festival of Rhodes on Sunday, November 27th, 2022

Η Ρόδος φέρνει τη μέθοδο Time Travel, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’80 στη Σουηδία

Η Ρόδος «έχει αγκαλιάσει» τη βιωματική εκπαίδευση για αυτό και πρώτη φορά φέρνει στο νησί το project: «Ταξιδεύοντας στο Χρόνο μέσα από ένα Ποίημα». Πρόκειται για ένα «εργαλείο» χρήσιμο στη μαθησιακή διαδικασία τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για όσους ασχολούνται με προγράμματα επιμόρφωσης και κάθε είδους εκπαιδευτικές δραστηριότητες (προσκοπικά συστήματα, περιβαλλοντικές οργανώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών κ.α.)

Υπενθυμίζεται πως η μέθοδος Time Travel ξεκίνησε να εφαρμόζεται τη δεκαετία του ’80 από το αρχαιολογικό μουσείο στο Kalmar της Σουηδίας και έχει διαδοθεί πλέον σε Ευρώπη, Αφρική, Αμερική και Ασία (Τουρκία) μέσω του διεθνούς δικτύου Bridging Ages στο οποίο ο σύλλογος «Μεσαιωνικό Ρόδο» είναι μέλος και δη είναι ο μόνος φορέας που συμμετέχει από την Ελλάδα.

Η εκπαίδευση των μελών του συλλόγου πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του προγράμματος κινητικότητας Erasmus + (KA122), με σκοπό να μεταλαμπαδευτεί στη συνέχεια στην τοπική κοινωνία, καθώς πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο γνωριμίας και κατανόησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και σύνδεσης της με το παρόν, για ένα καλύτερο αύριο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024