Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑλ. Αυλωνίτης: «Ζητάμε έκτακτη διαφημιστική καμπάνια για την Κέρκυρα»
Περιφέρεια

Αλ. Αυλωνίτης: «Ζητάμε έκτακτη διαφημιστική καμπάνια για την Κέρκυρα»

Επίσκεψη του βουλευτή Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις πυρόπληκτες περιοχές του νησιού.

Τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, στη Β.Α. Κέρκυρα επισκέφθηκε στις 26 και 27 Ιουλίου 2023 ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, προκειμένου να ενημερωθεί για την επικρατούσα κατάσταση στο μέτωπο των αναζωπυρώσεων, αλλά και για να διαπιστώσει την έκταση των ζημιών στο φυσικό περιβάλλον και το οικοσύστημα συνολικά, τις οικίες και τις επιχειρήσεις και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους των περιοχών.

Συμπερασματικά, όπως υπογραμμίζει:

  • «Υπάρχει εκτεταμένη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Παλιάς Περίθειας και στις Λούτσες, για την οποία πρέπει να υπάρξει έκτακτο σχέδιο αποκατάστασης, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι θα δώσουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι πυρκαγιές κατέκαψαν περισσότερα από 30.000 στρέμματα γης.
  • Οι ζημιές σε οικίες, καταστήματα και λοιπά κτίσματα θα πρέπει να καταγραφούν άμεσα από την Πολιτεία και να δοθεί προτεραιότητα στην αποκατάστασή τους, με παροχή έκτακτης και κυρίως ΕΓΚΑΙΡΗΣ βοήθειας προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας.
  • Δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση, υδροδότηση και τηλεπικοινωνίες σε μεγάλο κομμάτι της πληγείσας περιοχής. Στην Παλιά Περίθεια οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Οι οικονομικές ζημιές που υπέστησαν είναι τεράστιες, και πρέπει να συνυπολογιστεί η χρονική διάρκεια που απαιτείται για πλήρη αποκατάσταση, ώστε να καταστούν λειτουργικές οι επιχειρήσεις τους. Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, αλλά οι ρυθμοί όλων μας πρέπει να είναι ταχύτεροι, για να είμαστε ωφέλιμοι στους συμπατριώτες μας.

Το αίτημά μας, το οποίο θα καταθέσουμε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των συμπολιτών μας θα αναφέρει πλήρως και αναλυτικά τα μέτρα που απαιτούνται για την, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, ανακούφιση των πληγέντων, αλλά και την αναγκαιότητα υλοποίησης –όπως μετ’επιτάσεως ζητάμε- έκτακτης διαφημιστικής καμπάνιας για την Κέρκυρα, που θα καταδεικνύει την ασφάλεια του προορισμού, των πυλών εισόδου, των υποδομών.

Τέλος αλλά σπουδαιότερο όλων, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους άντρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που παλεύουν νυχθημερόν για να διασώσουν τις ζωές και τις περιουσίες μας, στις δυνάμεις που ήρθαν από την ηπειρωτική Ελλάδα να μας συνδράμουν, σε όσους επιχείρησαν και επιχειρούν στο πεδίο της κατάσβεσης, στους εθελοντές και τις εθελόντριες που έφτιαξαν μια στέρεα και δυνατή αλυσίδα παροχής βοήθειας, εφοδιασμού με απαραίτητα υλικά, επιτήρησης και επαγρύπνησης.

Είμαι περήφανος και συγκινημένος για τα εξαιρετικά αντανακλαστικά μιας τεράστιας μερίδας συμπολιτών και της νεολαίας μας, που απέδειξαν ότι υπάρχει ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη και αγάπη για τον τόπο μας. Τους ευγνωμονούμε για την ελπίδα που μας δίνουν».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024