Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική Πολιτική'Κλειστόν' λόγω COVID-19: Ποια είναι τα επτά νέα μέτρα πανελλαδικά
Τουρισμός και δημόσια υγεία

'Κλειστόν' λόγω COVID-19: Ποια είναι τα επτά νέα μέτρα πανελλαδικά

Όριο 50 ατόμων σε όλες τις εκδηλώσεις στις επιβαρυμένες περιοχές. Κλειστά μετά τις 12 το βράδυ όλα τα κέντρα διασκέδασης και στην Αττική έως τις 24 Αυγούστου. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας όπου υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Το κλείσιμο των κέντρων διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς μετά την αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τίθεται όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, επιβάλλονται ειδικά μέτρα περιορισμού σε Πάρο και Αντίπαρο, στα πρότυπα του Πόρου. Ακόμη, ζήτησε από τους πολίτες που γυρίζουν από διακοπές σε νησιά με αυξημένα κρούσματα να αυτοπεριορίζονται σε καραντίνα 7 ημερών και να φορούν παντού μάσκα.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε δέσμη επτά μέτρων:

  1. Όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.
  2. Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής έως τις 24 Αυγούστου.
  3. Εφαρμογή δέσμης μέτρων σε Πάρο και Αντίπαρο από αύριο το πρωί στις 6 έως 24 Αυγούστου, με αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης.
  4. Παράταση έως τις 24 Αυγούστου για τα μέτρα στον Πόρο με την αλλαγή όμως της ώρας, που θα κλείνουν τα καταστήματα από τις 11, στις 12 το βράδυ.
  5. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού σε στρατόπεδα, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
  6. Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για COVID-19 όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.
  7. Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στο Δημόσιο, έως τις 31 Αυγούστου θα εργάζονται με τηλεργασία.
  8. Σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα, σε όσους επιστρέφουν από ταξίδι σε επιβαρυμένη επιδημιολογικά περιοχή. Σύσταση για ιδιαίτερη μέριμνα αυστηρής τήρησης των υγειονομικών μέτρων και χρήση μάσκας σε ναούς και άλλους χώρους λατρείας καθώς και χώρους που αναμένεται υψηλός συγχρωτισμός ενόψει των τελετών και εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου. Σύσταση για ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα ατομικά μέτρα υγιεινής κατά και μετά το κύμα επιστροφής από τις διακοπές ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής μεταφοράς όπως πλοία. Θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση του λιμενικού για την τήρηση των μέτρων και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων. Σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024