Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΈκδοση voucher για επιβάτες εσωτερικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων
Θαλάσσιος τουρισμός

Έκδοση voucher για επιβάτες εσωτερικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Αφορά σε μη προγραμματισμένα δρομολόγια για τη χρονική περίοδο από 25 Φεβρουαρίου έως 31 Αυγούστου 2020, λόγω πανδημίας και για τις περιπτώσεις που επιβάτες δεν μπορούσαν να μετακινηθούν λόγω των περιορισμών στην κίνηση ή δεν επιθυμούσαν να ταξιδέψουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Στα μέτρα θωράκισης και ενίσχυσης των θαλάσσιων μεταφορών εσωτερικού, της κρουαζιέρας, αλλά και των διεθνών πλόων που βάλλονται από τις συνέπειες της πανδημίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

Υποστηρίζοντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου που εμπεριέχονται στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που συζητούνται για κύρωση στην Ολομέλεια, ο κ. Πλακιβτάκης ανέφερε πως “επαναφέρουμε από 1/9/2020 το ενωσιακό και εθνικό καθεστώς αναφορικά με τα δικαιώματα επιβατών στις θαλάσσιες μεταφορές εσωτερικού, στις μεταφορές των διεθνών πλόων και στην κρουαζιέρα, όσον αφορά σε τυχόν απαιτήσεις για επιστροφή αντιτίμου εισιτηρίων προς επιβάτες“.

Σε περιπτώσεις επιστροφών αντιτίμων εισιτηρίων προς επιβάτες εσωτερικών δρομολογίων, ο υπουργός ανέφερε ότι “δίνουμε ένα σήμα επαναφοράς στην κανονικότητα”, καθώς “με τη νέα ρύθμιση καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την έκδοση πιστωτικού σημειώματος, του γνωστού voucher, το οποίο θα έχει διάρκεια 18 μηνών”.

Αυτό, όπως εξήγησε ο υπουργός, αφορά σε μη προγραμματισμένα δρομολόγια για τη χρονική περίοδο από 25 Φεβρουαρίου 2020 έως 31 Αυγούστου 2020 λόγω της πανδημίας και για τις περιπτώσεις που επιβάτες δεν μπορούσαν να μετακινηθούν λόγω των περιορισμών στην κίνηση, ή δεν επιθυμούσαν να ταξιδέψουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε χαρακτηριστικά πως “κάνουμε πιο ελκυστικό το voucher, θεσμοθετώντας τη δυνατότητα μεταβίβασής του προς τρίτους, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση“.

Όσον αφορά στη διατήρηση και ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας στον κλάδο του yachting, ο υπουργός ανέφερε πως “με διάταξη παρέχεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να νοικιάσουν σκάφος, να το κάνουν χωρίς κανένα ενδοιασμό, αφού τους προσφέρουμε απόλυτη νομική ασφάλεια και προστασία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023