Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΤσουχτερό πρόστιμο σε έφηβους τουρίστες για “balconing”
Νομοθεσία

Τσουχτερό πρόστιμο σε έφηβους τουρίστες για “balconing”

Photo credit: Dialy Mail

Τέσσερις Βρετανοί έφηβοι και ένας Σουηδός πλήρωσαν πρόστιμο 30.000 λιρών ο καθένας για το σκαρφάλωμα από το ένα μπαλκόνι του ξενοδοχείου στο άλλο – καθώς η Ισπανία καταπολεμά την επικίνδυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά των τουριστών.

Σε τέσσερις έφηβους Βρετανούς και σε ένα Σουηδό επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 λιρών στον καθένα επειδή σκαρφάλωσαν από το ένα μπαλκόνι του ξενοδοχείου στο άλλο – μια ακόμα τρέλα γνωστή ως “balconing” – στο Magaluf της Ισπανίας. Επίσης, ακολούθησε αναγκαστικό check out από τα δωμάτια τους.

Οι παραβάσεις σημειώθηκαν μεταξύ 4 Ιουνίου και 8 Αυγούστου, με το τελευταίο κρούσμα να εντοπίστηκε στις 6 το πρωί της 8ης Αυγούστου, όταν ένας τουρίστας εθεάθη να πηδά από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου στο άλλο. Τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν οι τουρίστες δεν έχουν κατονομαστεί, ενώ οι ηλικίες τους είναι γύρω στα 18 έτη.

O Juan Feliu, επικεφαλής του συμβουλίου της Calvia, που καλύπτει τα τουριστικά hotspot του Magaluf και της Palma Nova, τόνισε ότι τα αυστηρά πρόστιμα λειτουργούν ως «ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας» ενάντια στην απερίσκεπτη και επικίνδυνη συμπεριφορά.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαγιόρκα με έδρα την Πάλμα Μαγιόρκα ψήφισε νόμο το 2020 που απαγορεύει την πρακτική του “balconing” σε όλες τις Βαλεαρίδες Νήσους, με πρόστιμα έως και 50.000 ευρώ, αφού ένας τουρίστας κατέληξε καρφωμένος στο κοντάρι μιας ομπρέλας τον Σεπτέμβριο του 2018.

Πέρυσι, η κυβέρνηση απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ σε καταστήματα από τις 9.30 μ.μ. έως τις 8 π.μ., καθώς και τις παμπ, τις προσφορές ποτών δύο στην τιμή του ενός και τις Huppy hour σε ορισμένα σημεία στο Magaluf, το El Arenal και την Playa de Palma στη Μαγιόρκα.

Ανακοινώνοντας τους νόμους το 2020, εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης είπε: “Οι προσπάθειες για την προώθηση του προορισμού, για την παροχή καλύτερης ποιότητας εξυπηρέτησης μέσω επενδύσεων, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, και για την τοποθέτησή του προορισμού σε μια ολοένα πιο ανταγωνιστική και παγκόσμια αγορά, πάνε χαμένες από αντικοινωνικές συμπεριφορές σαν αυτές.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024