Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείς«A Taste Of Greece» στη Νέα Υόρκη

«A Taste Of Greece» στη Νέα Υόρκη

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο φεστιβάλ Kerasma “A Taste of Greece”, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη από τον ΟΠΕ και το γραφείο ΟΕΥ Ν. Υόρκης σε συνεργασία με […]

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο φεστιβάλ Kerasma “A Taste of Greece”, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη από τον ΟΠΕ και το γραφείο ΟΕΥ Ν. Υόρκης σε συνεργασία με τον ΕΟΤ<...>και υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Στο Φεστιβάλ που ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, συμμετείχαν 25 από τα πιο γνωστά ελληνικά και αμερικάνικα εστιατόρια του Μανχάταν. Ειδικότερα, για το συγκεκριμένο διάστημα τα επιλεγμένα εστιατόρια συμπεριέλαβαν στο μενού τους συνταγές “Kerasma” που αναδεικνύουν την απλότητα και τη διατροφική αξία των ελληνικών παραδοσιακών τροφίμων. Παράλληλα, μέσα από τις γαστρονομικές προτάσεις επιχειρήθηκε η προβολή των δυνατοτήτων προσαρμογής της ελληνικής κουζίνας και των προϊόντων της στις αμερικανικές διατροφικές συνήθειες.

Mε το φεστιβάλ Kerasma “A Taste of Greece” εντείνονται οι προσπάθειες για την επανατοποθέτηση της υψηλής ποιότητας, της εντυπωσιακής ποικιλίας και του αποδεδειγμένου υγιεινού χαρακτήρα των ελληνικών τροφίμων και ποτών, αλλά και της δημιουργικότητας που χαρακτηρίζει την ελληνική κουζίνα, στους διεθνείς καταναλωτές, chefs και επαγγελματίες του εμπορίου τροφίμων και ποτών.

Η θετική ανταπόκριση του αμερικανικού κοινού (καταναλωτές και επαγγελματίες) και τα επιτυχημένα πρώτα δείγματα της πρωτοβουλίας αποτέλεσαν για τον ΟΠΕ κινητήριο δύναμη για τη διοργάνωση παρόμοιων ενεργειών, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης για το 2007. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Αλογοσκούφης, για το επόμενο έτος έχουν προγραμματιστεί τρία φεστιβάλ “A Taste of Greece” στις ΗΠΑ: Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2007 στα ελληνικά εστιατόρια της Αστόρια. Το δεύτερο θα αφορά και πάλι στη Νέα Υόρκη, όπου η έμφαση θα δοθεί σε αμερικάνικα εστιατόρια. Το τρίτο θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στις πέντε «μητροπόλεις» της γεύσης της χώρας: Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο, Βοστόνη, Ουάσινγκτον και Ατλάντα.

Στην εορταστική εκδήλωση που διοργανώθηκε με την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ “A Taste Of Greece” συμμετείχαν η πρόξενος της Νέας Υόρκης κυρία Μπούρα, o κ. Clark Wolf, διακεκριμένος σύμβουλος γαστρονομίας και ο κ. David Rosengarten από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους των ΗΠΑ. O κ. Παναγιώτης Δρόσος, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ τόνισε: “Οι 25 μεγάλοι chefs που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, ανέδειξαν μέσα από τη δημιουργικότητά τους την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων με μοναδικές γεύσεις που διαθέτουν παγκόσμιο χαρακτήρα”, συμπληρώνοντας πως “οι Αμερικανοί είναι ήδη εξοικειωμένοι με μερικά ελληνικά προϊόντα, όπως οι ελιές Καλαμάτας και η φέτα, ενώ άλλα, όπως η μαστίχα Χίου, το ελληνικό μέλι, ο κρόκος Κοζάνης, τα μυρωδικά, το ελληνικό κρασί και το ούζο είναι απολαυστικές γευστικές ανακαλύψεις για πολλούς chefs και τους πελάτες τους”.

Σημειώνεται επίσης, ότι σε αναγνώριση της ανταπόκρισης του Νεουορκέζικου κοινού στο Φεστιβάλ, ο Οργανισμός δια του κ. Π. Δρόσου παρέδωσε δωρεά στο τμήμα Fales Library & Special Collections του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, με στόχο την επέκταση της συλλογής της για τις γαστρονομικές παραδόσεις της Ελλάδας και την περαιτέρω ενημέρωση σε ελληνικά προϊόντα. Τη δωρεά παρέλαβε ο κ. Clark Wolf, διακεκριμένος σύμβουλος γαστρονομίας σε εστιατόρια και Ειδικός Σύμβουλος στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ο οποίος θα αναλάβει την επέκταση της συλλογής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το `Kerasma` δημιουργήθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και εκφράζει το όραμα να γνωρίσει όλος ο κόσμος τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας και διατροφής. Το `Kerasma` γίνεται πρεσβευτής των ποιοτικών ελληνικών τροφίμων και ποτών και αποστολή του είναι να μιλήσει για τη διαφορετικότητα, την ποικιλία, τη διατροφική και θρεπτική τους αξία, την αρμονία στον συνδυασμό των υλικών, τις αρχέτυπες γεύσεις, τις αισθησιακές εμπειρίες που προσφέρει η απόλαυσή τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024