Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνάντηση της Α. Γκερέκου με τον γενικό γραμματέα του ΠΟΤ
Συζήτηση για το ρόλο του τουρισμού στην πορεία εξόδου από την κρίση

Συνάντηση της Α. Γκερέκου με τον γενικό γραμματέα του ΠΟΤ

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Taleb Rifai, είχε χθες η υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κα Aντζελα Γκερέκου. Η κα Γκερέκου και ο κ. Rifai συζήτησαν […]

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Taleb Rifai, είχε χθες η υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κα<...> Aντζελα Γκερέκου. Η κα Γκερέκου και ο κ. Rifai συζήτησαν κατά τη διάρκεια του 8ου συνεδρίου του ΣΕΤΕ για τη συνολική εικόνα του παγκόσμιου τουρισμού και τον κρίσιμο ρόλο του στην πορεία εξόδου από την οικονομική κρίση.

Ο κ. Rifai εστίασε στο γεγονός, ότι προτεραιότητα πλέον του Οργανισμού είναι η ανάπτυξη δράσεων και η προώθηση μοντέλων “περιβαλλοντικά-φιλικού τουρισμού” σε όλες τις χώρες, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι ο Τουρισμός δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος αλλά βασικός δρόμος για την έξοδο της παγκόσμιας οικονομίας από την κρίση. Από την πλευρά της, η κα Γκερέκου ενημέρωσε τον κ. Rifai για τις βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης στο θέμα του τουρισμού και επισήμανε την ταύτιση των απόψεων που υπάρχει, τόσο στο θέμα της αντιμετώπισης του τουρισμού ως προτεραιότητας, όσο και στην κατεύθυνση της ανάπτυξης περιβαλλοντικά φιλικών δράσεων οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό.

Στη συνέχεια ο κ. Rifai και η κα Γκερέκου μετέβησαν στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης, όπου και ξεναγήθηκαν από το διευθυντή του Μουσείου καθ. κ. Παντερμαλή. Ο γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού ήταν προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής στο 8ο Συνέδριο “Τουρισμός και Ανάπτυξη”, που διοργανώνεται από τον ΣΕΤΕ, με θέμα “Ο ρόλος του Τουρισμού στην εναλλαγή των φάσεων της οικονομίας: Μακροχρόνιος προγραμματισμός και επιχειρησιακή ετοιμότητα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024