Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΑίσιο τέλος για την κατασκευή της μαρίνας της Ρόδου

Αίσιο τέλος για την κατασκευή της μαρίνας της Ρόδου

Η μοναδική οικονομική προσφορά που κατέθεσε όμιλος εταιριών, εγκρίθηκε απότη Δημαρχιακή Επιτροπή κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της και το δημοτικό συμβούλιο συνήρθε με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την “Έγκριση […]

Η μοναδική οικονομική προσφορά που κατέθεσε όμιλος εταιριών, εγκρίθηκε απότη Δημαρχιακή Επιτροπή κατά την<...> πρόσφατη συνεδρίασή της και το δημοτικό συμβούλιο συνήρθε με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την “Έγκριση απόφασης Δημαρχιακής Επιτροπής που αφορά την ανάδειξη μισθωτή χρήσης Τουριστικού Λιμένα Ρόδου”.

Επρόκειτο ουσιαστικά για μία τυπική διαδικασία που έπρεπε να γίνει πριν από το τέλος του 2005 ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στις ημερομηνίες έναρξης του έργου. Στην αρχή της συνεδρίασης, το Σώμα δέχθηκε την επίσκεψη του Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη ο οποίος, αφού ευχήθηκε για το νέο χρόνο, ήταν ενημερωμένος για το αντικείμενο της συνεδρίασης και δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι είναι μία εξαιρετική ευκαιρία αυτή που παρουσιάζεται για να ολοκληρωθεί το έργο της μαρίνας της Ρόδου το οποίο ταλαιπωρεί εδώ και τόσα χρόνια το νησί.

Οι ενδείξεις από όλους τους φορείς δείχνουν ότι τον Ιανουάριο θα υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία και από εκεί και μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της μαρίνας. Σύμφωνα με τους αρμοδίους, από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί ο εργολάβος, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, απαιτείται χρονικό διάστημα τριών ετών ενώ θα καταβληθούν και προσπάθειες για νωρίτερα.

Ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Γιαννόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά, “Η ανάληψη πρωτοβουλίας από το Δήμο δεν έχει χαρακτήρα δημιουργίας εντυπώσεων αλλά χαρακτήρα ουσίας”. Ο κ. Γιαννόπουλος ευχαρίστησε όλους και από τη μειοψηφία και από την πλειοψηφία και τα στελέχη του Δήμου που συνετέλεσαν για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος, “αποδείχθηκε ότι ήταν μία διαπαραταξιακή, ομόθυμη επιθυμία να ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση”. Ακόμη, ευχαρίστησε και την εταιρία που το ανέλαβε για το δεδομένο ότι μπόρεσαν ν` αντιληφθούν τη μεγάλη επενδυτική ευκαιρία για αυτό το έργο και διαλύθηκαν οι όποιες σκιές.

Ο Αντιδήμαρχος Ροδίων κ. Χαραλάμπης, από την πλευρά του, αναφέρθηκε, καταρχήν, στα θετικά του έργου που είναι οι νέες θέσεις εργασίας και τα καινούργια επαγγέλματα που θα δημιουργηθούν, η ανάπτυξη ολόκληρης της γύρω περιοχής αλλά και η εκμετάλλευση του δωδεκάμηνου τουρισμού από πελάτες υψηλού βαλαντίου. Έκανε, μάλιστα, και ένα δώρο-όπως το αποκάλεσε-στην εταιρία, αποκαλύπτοντας ότι μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρίες διαχείρισης σκαφών τους έστειλε επιστολή με την οποία ζητάει πληροφορίες για την υπό κατασκευή μαρίνα της Ρόδου και σημειώνει ότι θα είναι η πρώτη που θα ζητήσει 30 θέσεις για mega yachts.

Η εταιρία αυτή θα διαφημίσει τη Ρόδο από τώρα ως θαλάσσιο προορισμό για το 2008 ενώ ενδέχεται τον Απρίλιο του 2006 εκπρόσωποί τους να επισκεφθούν τη Ρόδο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι παρόν στη συνεδρίαση ήταν ο εκπρόσωπος του Ομίλου εταιριών που ανέλαβε το έργο ο κ. Μαλτέζος, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το δ.σ. για την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν και τόνισε ότι επισκέφθηκαν όλες τις μαρίνες της Μεσογείου και στη Ρόδο θα φτιάξουν την καλύτερη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024