Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνδρεάδης: Στόχος η άρση αντικινήτρων στην υγιή τουριστική επιχειρηματικότητα
15η Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ

Ανδρεάδης: Στόχος η άρση αντικινήτρων στην υγιή τουριστική επιχειρηματικότητα

Την συμπαράσταση του Πρωθυπουργού με προσωπικές παρεμβάσεις ώστε να ξεπεραστούν νοοτροπίες και εμπόδια που εξακολουθούν να δημιουργούν αντικίνητρα στην υγιή επιχειρηματικότητα στον χώρο του τουρισμού, ζήτησε ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης, Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κατά την 15η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου…

Την συμπαράσταση του Πρωθυπουργού με προσωπικές παρεμβάσεις ώστε να ξεπεραστούν νοοτροπίες και εμπόδια που εξακολουθούν να δημιουργούν αντικίνητρα στην υγιή επιχειρηματικότητα στον χώρο του τουρισμού, ζήτησε ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης, Πρόεδρος<...>του ΣΕΤΕ κατά την 15η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

“Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να σημειώσει θεαματική βελτίωση εάν προχωρήσουμε σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων και βελτιώσουμε το πλαίσιο του ανταγωνισμού. Οι ανάγκες της τουριστικής οικονομίας είναι μεγάλες, ενώ οι αρμοδιότητες του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης περιορισμένες. Προτείνεται ο επαναπροσδιορισμός και η ανακατανομή αρμοδιοτήτων, τόσο μεταξύ υπουργείων, όσο και με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα” επεσήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος.

Ο ΣΕΤΕ θεωρεί ότι, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, η κατάθεση του ειδικού χωροταξικού σχεδίου μπορεί να αποτελέσει ένα καταλυτικό βήμα για την υγιή μελλοντική ανάπτυξη του τουρισμού στην χώρα μας. Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι στο πλαίσιο του χωροταξικού, η ελληνική Πολιτεία για πρώτη φορά αναγνωρίζει με σαφήνεια τις δικές της υποχρεώσεις, σε ότι αφορά την παράλληλη με τις ιδιωτικές επενδύσεις ανάπτυξη και βελτίωση των γενικών και ειδικών υποδομών, που απαιτούνται στις επί μέρους κατηγορίες των τουριστικών περιοχών. Η οριστικοποίηση του χωροταξικού οφείλει να προκύψει μέσα από έναν ευρύτατο διάλογο, με την συμμετοχή όλων των τουριστικών φορέων.

Ο κ. Ανδρεάδης ζήτησε επίσης από την Κυβέρνηση να δώσει στην επιχειρηματική κοινότητα του τουρισμού το βήμα που της αντιστοιχεί στις διαβουλεύσεις που έχει με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους. Σημείωσε επίσης ότι ο ΣΕΤΕ είναι ιδιαίτερα θετικός στην ιδέα της δημιουργίας ενός νέου τριτοβάθμιου φορέα, που θα εκφράζει την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα στο σύνολό της και θα προβάλει με κύρος και αποτελεσματικότητα τις θέσεις των ελληνικών επιχειρήσεων, αφήνοντας στις επί μέρους ενώσεις και συνδέσμους τα θέματα του χώρου τους. Ο φορέας αυτός μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από ένα ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, με την συμμετοχή όλων, και όχι μέσα από μονομερείς, και ερήμην των άλλων, μεταλλάξεις υφιστάμενων συνδέσμων. «Η ενότητα του επιχειρηματικού χώρου, την οποία όλοι επιθυμούμε, έχει σαν αναγκαίες προϋποθέσεις την ισοτιμία, καθώς και την αμοιβαία εκτίμηση και αλληλοκατανόηση», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024