Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για το κέντρο της Αθήνας
Ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης

Δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για το κέντρο της Αθήνας

Ανακοινώθηκαν, στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης για το Κέντρο της Αθήνας, το οποίο συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τα μέτρα που θα λάβει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού….

Ανακοινώθηκαν, στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης για το Κέντρο της Αθήνας, το οποίο συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τα μέτρα<...> που θα λάβει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

  • Επεξεργασία σχεδίου προβολής της Αθήνας ως τουριστικός προορισμός στα πλαίσια της συνολικής μας επικοινωνίας ως χώρα. Ενίσχυση της ιστορικής – διαχρονικής αλλά και σύγχρονης ταυτότητας της Αθήνας. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού θα ηγηθούν της προσπάθειας συντονισμού και συνεισφοράς συναρμόδιων φορέων αλλά και ενδιαφερόμενων πολιτών για την ανάδειξη της ταυτότητας που θέλουμε για την πόλη.
  • Σήμανση της διαδρομής του “Δημοσίου Σήματος” (σε συνεργασία με ΥΠΕΚΑ). Η δημιουργία της πορείας έχει στόχο να σημάνει την “Ακαδήμεια οδό”, που στην αρχαιότητα συνέδεε τον Κεραμεικό με την Ακαδημία Πλάτωνος. Η σήμανση της διαδρομής του “δημόσιου σήματος” εντάσσεται στο πλαίσιο παρεμβάσεων στην περιοχή του Κεραμεικού-Μεταξουργείου που προωθεί το ΥΠΕΚΑ. Ολοκληρώνεται ήδη από την ΕΑΧΑ ΑΕ η μελέτη “Αρχαιολογική – Πολιτιστική πορεία από τον Κεραμεικό έως την Ακαδημία Πλάτωνος”, που περιλαμβάνει καθαρισμό και αναπλάσεις του περιβάλλοντα χώρου αρχαιολογικών ανασκαφών.
  • Ανακαίνιση του διατηρητέου κτιρίου του Ακροπόλ Παλλάς, κενό σήμερα, επί της οδού Πατησίων 451 και Αβέρωφ. Το κτίριο χαρακτηρίστηκε ως ξεχωριστό δείγμα της αρχιτεκτονικής `Αρ Νουβό στην Ευρώπη” και η ανακατασκευή του και η χρήση του ως χώρο πολιτισμού, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
  • Αποκατάσταση του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου για την ανάδειξη της θρησκευτικής, πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής αξίας ενός κτιρίου σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές πλησίον του Εθνικού Θεάτρου.
  • Αποκατάσταση του Καθολικού ναού της Αθήνας, που ολοκληρώθηκε το 1865, και είναι αφιερωμένος στον Aγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη, στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Ομήρου.
  • Αποκατάσταση συγκροτήματος ιδιοκτησιών του στη συμβολή των οδών Αδριανού, Aρεως, Κλάδου και Βρυσακίου στην Πλάκα, προκειμένου εκεί να εγκατασταθεί το Μουσείο Ελληνικής Λαικής Τέχνης. Αναβάθμιση μιας παραδοσιακά τουριστικής περιοχής.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024