Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕ.Σ.Α.μεΑ.: 'Τουρισμός για όλους' δίχως ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία
Προσβάσιμος τουρισμός

Ε.Σ.Α.μεΑ.: 'Τουρισμός για όλους' δίχως ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία

Η Συνομοσπομδία διεκδικεί, μεταξύ άλλων, την ένταξη στο πρόγραμμα 'Τουρισμός για όλους' των ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας από 50% και άνω.

Την τροποποίηση της ΚΥΑ του προγράμματος “Τουρισμός για όλους” ζήτησε με επείγουσα επιστολή της η Εθνική Συνομσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) από τον αρμόδιο υπουργό Τουρισμό κ. Βασίλη Κικίλια, καθώς έχουν δημιουργηθεί ζητήματα αναφορικά με τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των συνοδών τους.

“Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τα μέλη των οικογενειών τους την τρέχουσα δύσκολη περίοδο έχουν να αντιμετωπίσουν, παράλληλα με την μακροχρόνια κρίση, το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας στα προϊόντα βασικών αναγκών, την ενέργεια, τα καύσιμα, αλλά και την στασιμότητα των αναπηρικών επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων. Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία ή και χρόνια πάθηση, οδηγεί σε φτωχοποίηση. Για την ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε περιόδους κρίσης, επιβάλλεται να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, αλλά και για τις οικογένειες αυτών, σε όλους τους τομείς της καθημερινής τους ζωής και διαβίωσης, συμπεριλαμβανομένης της πολιτιστικής ζωής, της αναψυχής, του ελεύθερου χρόνου και του αθλητισμού”, αναφέρει η Συνομοσπονδία.

Η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί:

  • Την τροποποίηση της υπ’αρ. 13958 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3652 Β’/12.07.2022) ώστε οι προδιαγραφές για τους ωφελούμενους να είναι σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 13784 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3547 Β’/3.08.2021).
  • Την ένταξη στο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” των ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας από 50% και άνω.
  • Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι με αναπηρία να εντάσσονται στο Πρόγραμμα κατά προτεραιότητα δίχως να συμμετέχουν στη διαδικασία της κλήρωσης.
  • Παράταση του προγράμματος για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής.

«Ζητείται η τροποποίηση της υπ’ αρ. 139582022 Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το Πρόγραμμα Τουρισμός για όλ…

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023