Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ 1η Έκθεση Greek Tourism Expo στις 5-7 Δεκεμβρίου
Εκθέσεις

Η 1η Έκθεση Greek Tourism Expo στις 5-7 Δεκεμβρίου

Η 1η Έκθεση Greek Tourism Expo φιλοδοξεί να δημιουργήσει σε όλο τον εκθεσιακό και συνεδριακό χώρο δυναμικά business corners, έτσι ώστε η όλη διοργάνωσή τους να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες.

Με τη συμμετοχή πλέον των 120 εκθετών θα πραγματοποιηθεί η 1η Έκθεση Greek Tourism Expo στις 5-7 Δεκεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Πρόκειται για την πρώτη διεθνή έκθεση τουρισμού που διοργανώνεται στην Αθήνα, στην οποία θα παρευρίσκονται και τις τρεις ημέρες 85 Hosted Buyers, κατά κύριο λόγο, από ΗΠΑ, Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Βρετανία, Ρωσία,  Σερβία, Νορβηγία, Σουηδία, Πολωνία, Ταϊλάνδη, Ινδία, Κίνα, Ολλανδία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ισπανία, Βουλγαρία και Κύπρο.
 
Στόχος της διοργανώτριας εταιρείας Leader Expo-Leadertech  είναι η 1η Διεθνής Έκθεση Greek Tourism Expo 2014 να αποτελέσει θεσμό στην ελληνική και διεθνή τουριστική αγορά φέροντας κάθε χρόνο σε επαφή στη χώρα μας, τους διεθνείς Buyers τουρισμού (θα υπάρξει πληθώρα Β2Β συναντήσεων με τους εκθέτες και κρατικούς φορείς) και τις διεθνείς επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα επιλογής των Hosted Buyers υλοποιείται από την εταιρεία Travel Media Applications.


Ο γενικός διευθυντής της Leader Expo-Leadertech, διοργανώτριας εταιρείας της 1ης Έκθεσης Greek Tourism Expo, κ. Χριστόφορος Παπαδιώτης.

Όπως επισημαίνει ο γενικός διευθυντής της Leader Expo-Leadertech, διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης, κ. Χριστόφορος Παπαδιώτης, “η Ελλάδα της παγκόσμιας ιστορίας, του πολιτισμού και των 22 εκατ. τουριστών πρέπει να προχωρήσει και να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προορισμούς συγκέντρωσης της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας του τουρισμού και των διεθνών εξελίξεων”. Ο κ. Παπαδιώτης  αναφέρει ότι τα αρμόδια υπουργεία και οι φορείς του τουρισμού (Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ΕΟΤ, ΕΒΕΑ, Travel Media Applications, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ και HAPCO), στηρίζουν και συνεργάζονται με την έκθεση Greek Tourism Expo 2014. Όπως συμπληρώνει, “η τουριστική αγορά, δέχθηκε με ενδιαφέρον τη διοργάνωση της Έκθεσης και μέχρι σήμερα  πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις δήλωσαν τη συμμετοχή τους, ενώ αυξανόμενες καταγράφονται και νέες ζητήσεις για συμμετοχή”.

Η 1η Διεθνής Έκθεση Greek Tourism Expo 2014 θεωρεί τον πολιτισμό αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουν με περίπτερο στην έκθεση το Μουσείο της Ακρόπολης, το Βυζαντινό Μουσείο και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Καταλήγοντας ο κ. Παπαδιώτης τονίζει: “Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας στηρίζουν, τους χορηγούς και τους εκθέτες μας οι οποίοι μας έδωσαν την δυνατότητα να επιτύχουμε στην προσπάθειά μας. Ξεπέρασε δε πραγματικά τις προσδοκίες μας το ενδιαφέρον που δείχνουν  οι Hosted Buyers για να επισκεφθούν την Έκθεσή μας και να συναντηθούν με ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις με στόχο να αυξήσουν, με τη συνεργασία τους, τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα. Εμείς οργανώνουμε για πρώτη χρονιά μία έκθεση – γιορτή για τον Ελληνικό τουρισμό και περιμένουμε την μεγαλύτερη δυνατόν στήριξη και συμμετοχή όλων όσων ασχολούνται με τον ελληνικό τουρισμό”.

Υπογραμμίζεται ότι η 1η Διεθνής Έκθεση Greek Tourism Expo 2014 θα είναι πλούσια σε παράλληλες εκδηλώσεις έχοντας ως στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων για την ανέλιξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η έκθεση φιλοδοξεί να δημιουργήσει σε όλο τον εκθεσιακό και συνεδριακό χώρο δυναμικά business corners, έτσι ώστε η όλη διοργάνωσή τους να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες. Αναφορικά με τους hosted buyers οι οποίοι εντάσσονται στο πρόγραμμα “Come to Meet the Greeks”, προβλέπεται φιλοξενία για 5 ημέρες, ξενάγηση και γευσιγνωσία στην Αθήνα, επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους Επιδαύρου, Μυκηνών και Δελφών και ημερήσια κρουαζιέρα στα νησιά του Αργοσαρωνικού.
 
Παράλληλες Εκδηλώσεις
Οι παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί μέχρι στιγμής είναι:

  •  Διεθνές Συνέδριο “Ο Ελληνικός Τουρισμός στη Νέα Εποχή”, το οποίο πλαισιώνεται από τις παρακάτω εκδηλώσεις:
    1η Συνάντηση Επιμελητηρίων (επιστημονική διοργάνωση ΕΒΕΑ), με θέμα “Εμπορικά Επιμελητήρια: Πρωτοβουλίες και καινοτόμες δράσεις ανάδειξης της Ελλάδας ως διακεκριμένου τουριστικού προορισμού. Καλές πρακτικές διμερών Επιμελητηρίων στον τομέα του τουρισμού”.
    1η Πανελλήνια Συνάντηση Περιφερειών & Δήμων για τον τουρισμό. Περιφερειάρχες, δήμαρχοι και στελέχη της Αυτοδιοίκησης θα παρουσιάσουν προτάσεις, ιδέες και λύσεις για την ουσιαστική ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα Θα τονιστεί δε η μεγάλη σημασία των συνεργασιών μεταξύ των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων.
    Forum: Θαλάσσιος Τουρισμός & Κρουαζιέρα: Με τη συμμετοχή των αρμόδιων επαγγελματικών φορέων και των επιχειρήσεων, θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες, η δυναμική και η σημασία του τουρισμού κρουαζιέρας αλλά και η αναγκαιότητα αλλαγών για την εκμετάλλευση του Home Ρorting.
    Ημερίδα του ΣΕΤΕ. Ο ΣΕΤΕ θα διοργανώσει την ημερίδα με θέμα “Τουρισμός: Ανάπτυξη-Απασχόληση, εμπόδια & απειλές”
  • 2ο Συνέδριο DIGI.TRAVEL. Το 2ο Συνέδριο Digi.Travel θα φιλοξενήσει μια σειρά διεθνών ομιλητών, οι οποίοι θα αναλύσουν τις τάσεις του ηλεκτρονικού περιβάλλοντος στα ταξίδια και τον τουρισμό, ενώ θα δοθεί μεγάλη έμφαση σε πετυχημένα case studies, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εταιρειών που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στο online travel.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την Αιγίδα των: Υπουργείου Τουρισμού, Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, ΕΟΤ, Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ και HAPCO και με την στήριξη των: ΕΒΕΑ, ΕΒΕΠ, Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, Ελληνοτουρκικό Επιμελητηρίου, Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου και Ελληνοφινλανδικού Επιμελητηρίου.

Μεγάλος Χορηγός είναι το Athens Hilton και χορηγοί οι: Υδραϊκή, Key Tours, Crown Plaza, Holiday Inn, Museum Hotel και Mouzenidis Group.

Μεγάλοι Χορηγοί Επικοινωνίας: Touristorama και GTP, ενώ Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι: Travel Daily News, Newsbeast.gr, News.gr, Τουριστική Αγορά, Travelling News, Χρηματιστήριο, TravelMii και Star Lamias.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024