Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΚ. Χατζηδάκης: Αποτέλεσμα σκληρών προσπαθειών η Ολυμπιακή
Όλα θα κυλήσουν ομαλά σε ό,τι αφορά στην επιβατική κίνηση και τους εργαζομένους

Κ. Χατζηδάκης: Αποτέλεσμα σκληρών προσπαθειών η Ολυμπιακή

Συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και συζήτησαν τις εξελίξεις για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής. Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία των συμβούλων της κυβέρνησης με τους συμβούλους της MIG, η οποία θα τεθεί υπό την κρίση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων…

Συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός<...> κ. Κώστας Καραμανλής και συζήτησαν τις εξελίξεις για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής. Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία των συμβούλων της κυβέρνησης με τους συμβούλους της MIG, η οποία θα τεθεί υπό την κρίση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, αφού προηγουμένως υπάρξει έγκριση από πλευράς ΕΕ για τις διαδικασίες.

“Αν τα πράγματα εξελιχθούν”, πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, “σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα έχουμε μία καινούργια Ολυμπιακή, την οποία δεν θα πληρώνουμε με 350 εκατ. ευρώ το χρόνο, αλλά, αντιθέτως, θα εισπράττουμε 150 εκατ. ευρώ από την εισφορά στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από το φόρο μισθωτών υπηρεσιών και τις εισφορές στο ΙΚΑ”.

“Μέχρι εδώ”, πρόσθεσε ο υπουργός, “δε φτάσαμε τυχαία, ήταν αποτέλεσμα σχεδίου και σκληρής προσπάθειας. Το σχέδιο της κυβέρνησης, υπογράμμισε ο υπουργός, που αρχικά είχε από αρκετούς αρνήσεις και επιφυλάξεις, φαίνεται ότι γίνεται όλο και πιο πολύ αποδεκτό. Το μήνυμα είναι ότι θα πρέπει να αγνοούμε το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος και αν κάτι το πιστεύουμε μέσα μας, θα πρέπει να το προχωράμε μέχρι τέλος”.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά σε ό,τι αφορά στην επιβατική κίνηση, αλλά και για τους εργαζομένους, με βάση τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει. Τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από το συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023