Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίM. Κόνσολας: '13 Δορυφόροι Λογαριασμοί Τουρισμού στις 13 περιφέρειες της χώρας για αξιόπιστα στοιχεία στον τουρισμό'
Τουριστική πολιτική

M. Κόνσολας: '13 Δορυφόροι Λογαριασμοί Τουρισμού στις 13 περιφέρειες της χώρας για αξιόπιστα στοιχεία στον τουρισμό'

Ο τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ τόνισε σε εκδήλωση στο Ηράκλειο ότι η ΝΔ είναι δεσμευμένη σε μια πολιτική μείωσης των φόρων στον τουρισμό, αναφερόμενος στην άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, την κατάργηση του ειδικού φόρου διανυκτέρευσης, τη μείωση στο συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 28% στο 20%, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Στις προγραμματικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον τουρισμό, αναφέρθηκε ο τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου στην ομιλία του στα Μάλια Ηρακλείου, στην εκδήλωση της πρωτοβουλίας “Η Αλλαγή που Αξίζουμε! Κρήτη: χτίζοντας ένα παγκόσμιο τουριστικό brand”, του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι δεσμευμένη σε μια πολιτική μείωσης των φόρων στον τουρισμό, αναφερόμενος στην άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, στην κατάργηση του ειδικού φόρου διανυκτέρευσης, στη μείωση στο συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 28% στο 20%, στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Αναφέρθηκε στο νέο χωροταξικό για τον τουρισμό, που θα έχει ως κύριο στόχο την προσέλκυση και διευκόλυνση επενδύσεων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον αριθμό των επισκεπτών, για τον οποίο, όπως ανέφερε, πρέπει να υπάρχει αξιόπιστη καταγραφή για να έχουμε πλήρη και ακριβή στοιχεία για τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά του τουρισμού μας.

“Πρέπει να είμαστε σε θέση να έχουμε πλήρη και αξιόπιστη εικόνα για τις αφίξεις, τις πληρότητες ξενοδοχείων και καταλυμάτων, τα τουριστικά έσοδα ακόμα και για την ημερήσια καταναλωτική τουριστική δαπάνη και όχι απλά τον αριθμό των αφίξεων, που με τον τρόπο που δίνονται σήμερα, δεν αποτελούν αξιόπιστο και πραγματικό μέγεθος.

Η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία και ενεργοποίηση 13 Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού στις Δεκατρείς (13) περιφέρειες της χώρας, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς του τουρισμού, με τα επιμελητήρια και ερευνητικά κέντρα”, τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Κρήτης, ο κ. Αυγενάκης, ο κ. Κόνσολας και η κα Χριστίνα Τετράδη, συναντήθηκαν, επίσης, με τους τουριστικούς φορείς Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος με στελέχη της τουριστικής αγοράς, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και κομματικά στελέχη και τέθηκαν οι προτάσεις για μία πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη την επόμενη μέρα.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024