Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝα αρθούν οι χρονικοί περιορισμοί για την υπαγωγή στο Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας ζητά ο ΣΕΤΕ

Να αρθούν οι χρονικοί περιορισμοί για την υπαγωγή στο Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας ζητά ο ΣΕΤΕ

Την άρση όλων των χρονικών περιορισμών για την υπαγωγή στο Πρόγραμμα Επιδότησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων για τη Διατήρηση Θέσεων Εργασίας και την επέκταση των μηνών για τους οποίους ισχύει η επιδότηση […]

Την άρση όλων των χρονικών περιορισμών για την υπαγωγή στο Πρόγραμμα Επιδότησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων για τη Διατήρηση Θέσεων Εργασίας και<...> την επέκταση των μηνών για τους οποίους ισχύει η επιδότηση προτείνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας Δ. Ρέππα και κοινοποίηση στους: υπουργό Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο, υφυπουργό Τουρισμού Δ. Γεωργακόπουλο και γενικό γραμματέα Τουρισμού Δ. Γεωργαράκη.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή η καθιέρωση ενός τουριστικού προορισμού και ενός ξενοδοχείου στην εκτός αιχμής περίοδο, απαιτεί ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και τη συνέργια πολλών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και η επιδότηση εργασίας. Οι ισχύοντες χρονικοί και χωρικοί περιορισμοί για την ένταξη στο πρόγραμμα ενίσχυσης θέσεων εργασίας, αποκλείουν πολλές επιχειρήσεις. Επιχειρήσεις που λειτουργούν οριακά, στερούμενες την επιδότηση οδηγούνται σε διακοπή εργασιών. Επιχειρήσεις που έχουν ξεκινήσει προσπάθειες επέκτασης της περιόδου με στόχο το 12μηνο λειτουργίας, εξαιρούνται επίσης της επιδότησης μειώνοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα τους και συρρικνώνοντας τον αριθμό των προσφερομένων θέσεων εργασίας.

Για τους λόγους αυτούς προτείνεται η άρση όλων των χρονικών περιορισμών για την υπαγωγή στο Πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις, να υπαχθούν στο Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας. Έτσι, θα επιτευχθούν τρεις στόχοι: αύξηση απασχόλησης, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με προφανή οφέλη για τις τοπικές οικονομίες.

Σε ό,τι αφορά στο διάστημα για το οποίο ισχύει η επιδότηση (1η Νοεμβρίου έως και 28 Φεβρουαρίου), ο ΣΕΤΕ πιστεύει ότι χρειάζεται επέκταση τουλάχιστον για τους μήνες Οκτώβριο και Μάρτιο, με δεδομένο ότι στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν εποχική-εξάμηνη λειτουργία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024