Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΟι αντιδράσεις των κομμάτων από την πώληση της Ολυμπιακής
Εν αναμονή το ΠΑΣΟΚ, καυστικά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, αισιόδοξο το ΛΑ.Ο.Σ.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων από την πώληση της Ολυμπιακής

Το ΠΑΣΟΚ, πέραν των θεμάτων που εξ αρχής έθεσε ως προς την διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθήθηκε, έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη προστασίας της δημόσιας περιουσίας. Πρότεινε τη δημιουργία μικτού σχήματος με κρατικά και…

Το ΠΑΣΟΚ, πέραν των θεμάτων που εξ αρχής έθεσε ως προς την διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθήθηκε, έχει επανειλημμένα τονίσει την<...> ανάγκη προστασίας της δημόσιας περιουσίας. Πρότεινε τη δημιουργία μικτού σχήματος με κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια και με σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με διεθνή αερομεταφορέα.Το κράτος σήμερα έχει στη διάθεσή του 300 εκατ. ευρώ από δικαστική δικαίωση των Ο.Α., που μπορούν να είναι τα αναγκαία ίδια κεφάλαια συμμετοχής και που είναι περίπου διπλάσια του τιμήματος που θα πωληθούν οι Ο.Α. “Θα αναμένουμε την ανακοίνωση του τελικού κειμένου της συμφωνίας”, δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ν. Σηφουνάκης.

“Με τη συμφωνία κυβέρνησης – MIG για την Ολυμπιακή ολοκληρώνεται ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού και όχι μόνο των εργαζομένων στην επιχείρηση. Συνένοχοι είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που συστηματικά εργάστηκαν σε αυτή την κατεύθυνση και από τη θέση της κυβέρνησης και συναινώντας από τη θέση της αντιπολίτευσης”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

“Ο κατακερματισμός, η ρευστοποίηση και η ιδιωτικοποίηση της ΟΑ αποτελούν πεδίο σαφέστατης ιδεολογικής και προγραμματικής σύγκλησης για ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.Υπό την εποπτεία των μεγαλοσυμφερόντων των ευρωπαϊκών καρτέλ στις αερομεταφορές εντάσσεται και η εξαφάνιση του εθνικού δημόσιου αερομεταφορέα”, αναφέρει ο ΣΥΝ.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Βελόπουλος, δήλωσε: “Ευχόμαστε τα φτερά της Ολυμπιακής να πετάξουν και πάλι στους παγκόσμιους ουρανούς, για το καλό της Ελλάδος και των εργαζομένων”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024