Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Ο τουριστικός κόσμος της χώρας μας δεν έχει ανάγκη συμβουλών και παραινέσεων από κανένα

ΣΕΤΕ: Ο τουριστικός κόσμος της χώρας μας δεν έχει ανάγκη συμβουλών και παραινέσεων από κανένα

Την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Το Βήμα’ με τίτλο «Βελτιωθείτε με αφορμή την κρίση συστήνει ο ΣΕΒ στους ξενοδόχους». Σύμφωνα με το […]

Την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>) προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας<...> ‘Το Βήμα’ με τίτλο «Βελτιωθείτε με αφορμή την κρίση συστήνει ο ΣΕΒ στους ξενοδόχους».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έξαλλος έχει γίνει ο βιομηχανικός κόσμος από την έκκληση των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου για αρωγή του ΥΠ.ΑΝ. λόγω της κρίσης που δημιουργήθηκε μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Οι βιομήχανοι θεωρούν τον τουριστικό κλάδο ήδη ιδιαίτερα ευνοημένο και μία τέτοια κίνηση θα στερούσε κονδύλια από τη βιομηχανία.

Το δημοσίευμα καταλήγει με συμβουλές προς τις τουριστικές επιχειρήσεις: «Ειδικότερα, οι βιομήχανοι συστήνουν σε ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες και ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής να ‘αρπάξουν την ευκαιρία’, να συντονιστούν μεταξύ τους και να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί θέτοντας ως πρότυπο το ποιοτικό επίπεδο της Ισπανίας. Προτείνουν λοιπόν να ρίξουν τις τιμές που ανεβαίνουν σημαντικά κάθε χρόνο, να στραφούν με αξιώσεις στον εντόπιο τουρισμό υψηλού επιπέδου με σωστές ποιοτικές προδιαγραφές τις οποίες τώρα στερούνται, και κατόπιν σε δεύτερη φάση να ‘αποσπάσουν’ τουριστικό μερίδιο από την κορεσμένη Ιταλία και την ‘αντίπαλο’ Ισπανία και Πορτογαλία».

Ο ΣΕΤΕ από τη μεριά του απαντώντας στο σχετικό δημοσίευμα τονίζει τα εξής:

«Σε χθεσινό φύλλο αθηναϊκής εφημερίδας είδε το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ με απαράδεκτες παρατηρήσεις ανωνύμων “κύκλων” της βιομηχανίας σχετικά με τον τουρισμό. Δυστυχώς στον τίτλο του ρεπορτάζ ενεπλάκη και το όνομα του ΣΕΒ, που έσπευσε να δηλώσει ότι δεν έχει καμία σχέση με τους “κύκλους” αυτούς.
Ο ΣΕΤΕ θέλει να επισημάνει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο τουριστικός κόσμος της χώρας μας δεν έχει ανάγκη συμβουλών και παραινέσεων από κανένα, πολύ δε περισσότερο όταν αυτές είναι κακοπροαίρετες και αβάσιμες. Ο ελληνικός τουρισμός δοκιμάστηκε και στο παρελθόν από παρόμοιες καταστάσεις εξωγενών κρίσεων τις οποίες αντιμετώπισε και ξεπέρασε πάντοτε με επιτυχία, ώστε σήμερα να αποτελεί έναν από τους ελάχιστους ανταγωνιστικούς τομείς της οικονομίας μας.
Ο ΣΕΤΕ θεωρεί ότι τις ημέρες αυτές είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη για ομοψυχία, ενότητα και συνεργασία όλων των επιχειρηματικών κλάδων γιατί οι συνέπειες μιας κρίσης δεν θα πλήξουν μόνο έναν από αυτούς, αλλά την εθνική οικονομία στο σύνολό της».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024