Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Πρωταγωνιστής ο τουρισμός στην μετά ΟΝΕ εποχή

ΣΕΤΕ: Πρωταγωνιστής ο τουρισμός στην μετά ΟΝΕ εποχή

Οι εκτιμήσεις των πολλαπλασιαστικών επιδράσεων του τουρισμού και η δυναμική ώθηση που θα δώσει στους επιμέρους τομείς της οικονομίας στην μετά ΟΝΕ εποχή, ήταν το θέμα συζήτησης στο γεύμα που […]

Οι εκτιμήσεις των πολλαπλασιαστικών επιδράσεων του τουρισμού και η δυναμική ώθηση που θα δώσει στους επιμέρους τομείς της οικονομίας στην μετά ΟΝΕ εποχή, ήταν<...> το θέμα συζήτησης στο γεύμα που παρέθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Ι. Στουρνάρα, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Συνδέσμου με σημαντικές πολιτικές και οικονομικές προσωπικότητες της χώρας.
Το Δ.Σ. του ΣΕΤΕ<.> επεσήμανε ότι ο τουρισμός μπορεί να συνεισφέρει περισσότερο από κάθε άλλο τομέα της οικονομίας στην εκπλήρωση τουλάχιστον δύο εκ των τεσσάρων βασικών στόχων που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση στο αναθεωρημένο πρόγραμμα σύγκλισης και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας, της απασχόλησης και της περιφερειακής ανάπτυξης. Από την πλευρά του ο κ. Ι. Στουρνάρας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα σύγκλισης, αναλύοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την επιτυχή εκτέλεση του προγράμματος, αναγνωρίζοντας και επιδοκιμάζοντας το ρόλο του τουρισμού σε αυτή τη προσπάθεια.
Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής της τουριστικής δαπάνης στον εναρμονισμένο δείκτη του πληθωρισμού καθώς και το νέο πλαίσιο επιχειρηματικής δράσης που δημιουργείται για τις τουριστικές επιχειρήσεις από τις επικείμενες απελευθερώσεις των αγορών της ενέργειας και της ναυτιλίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024