Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤην άμεση ακύρωση διάταξης περί έκπτωσης δαπανών εκδηλώσεων στον Ν. 3427/05 ζητά ο ΣΕΤΕ

Την άμεση ακύρωση διάταξης περί έκπτωσης δαπανών εκδηλώσεων στον Ν. 3427/05 ζητά ο ΣΕΤΕ

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, με κοινοποίηση στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, έστειλε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2006, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων…

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, με κοινοποίηση στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης,<...>κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, έστειλε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2006, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ, ζητώντας την άμεση ακύρωση της διάταξης περί έκπτωσης δαπανών εκδηλώσεων στον Ν. 3427/05.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο ΣΕΤΕ αναφέρει τα ακόλουθα:

“Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στον νέο Νόμο περί Φορολογίας 3427/05 (ΦΕΚ 312/Α/27.12.05) διάταξη για την έκπτωση των δαπανών οργάνωσης συνεδρίων και συναφών εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο Ε Περί ρυθμίσεων φορολογίας εισοδήματος, αρθρ. 24 Δαπάνες επιχειρήσεων, παρ. 1ω αναφέρεται ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να εκπίπτουν: δαπάνες οργάνωσης ενημερωτικών ημερίδων και συναντήσεων για τους εργαζόμενους ή πελάτες, εφόσον οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο δήμο ή κοινότητα που εδρεύει η επιχείρηση ή σε άλλο μέρος στο οποίο λειτουργεί υποκατάστημά της”.

Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει την έδρα της στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα, είναι προφανές ότι η παραπάνω διάταξη δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των συνεδριακών κέντρων της περιφέρειας της χώρας και για το λόγο αυτό είναι αντίθετη σε κάθε λογική περιφερειακής τουριστικής ανάπτυξης.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι η διοργάνωση συνεδρίων και συναφών εκδηλώσεων δεν αφορά μόνο τα αυτόνομα συνεδριακά κέντρα ή τα ξενοδοχεία τα οποία έχουν ανάλογες αίθουσες. Κατά κύριο λόγο αφορά τις τοπικές οικονομίες στο σύνολό τους διότι είναι γνωστό ότι η διοργάνωση ενός συνεδρίου έχει ανάγκη υποστήριξης ενός μεγάλου φάσματος παράλληλων δραστηριοτήτων (μεταφορές, εστίαση, ψυχαγωγία, αγορά τοπικών προϊόντων κ.λ.π.).

Πιστεύουμε ότι η παραπάνω διάταξη περιελήφθη κατά λάθος στο Νόμο και για το λόγο αυτό παρακαλούμε για την άμεση ακύρωσή της“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024