Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕντοπίστηκε το πρόβλημα στους κινητήρες των Airbus Α380
Ελαττωματική κατασκευή που μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφική βλάβη

Εντοπίστηκε το πρόβλημα στους κινητήρες των Airbus Α380

Σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές, η σοβαρή βλάβη που παρουσίασε εν ώρα πτήσης κινητήρας της Rolls Royce σε ένα Airbus A380 της εταιρείας Qantas το Νοέμβριο προκλήθηκε από την τριβή ενός […]

Σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές, η σοβαρή βλάβη που παρουσίασε εν ώρα πτήσης κινητήρας της Rolls Royce σε ένα Airbus A380 της εταιρείας Qantas το<...> Νοέμβριο προκλήθηκε από την τριβή ενός εξαρτήματος που είχε τοποθετηθεί λάθος στο τοίχωμα εσωτερικής επιφάνειας ενός σωλήνα. Πρόκειται για ελαττωματική κατασκευή.

“Αυτό το σημαντικό πρόβλημα ασφάλειας στον κινητήρα μπορεί να οδηγήσει σε μια καταστροφική βλάβη”, υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Γραφείο για την Ασφάλεια των Μεταφορών της Αυστραλίας. Το Γραφείο ζήτησε από τη Rolls Royce να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα ασφάλειας επειγόντως και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εγγυηθεί την ασφάλεια των πτήσεων των αεροσκαφών που διαθέτουν κινητήρες Trent 900 της Rolls-Royce.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η Qantas ανακοίνωσε πως θα εξετάσει εκ νέου τους κινητήρες των αεροσκαφών της, τονίζοντας παράλληλα ότι τα μέτρα αυτά είναι προληπτικά και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των πτήσεων. “Η Qantas δεν είναι σε θέση να γνωρίσει αυτή την στιγμή αν οι επιθεωρήσεις (των αεροσκαφών) θα έχουν επιπτώσεις στις διεθνείς της πτήσεις, αλλά αν κριθεί αναγκαίο θα προχωρήσει σε αντικαταστάσεις”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕντοπίστηκε το πρόβλημα στους κινητήρες των Airbus Α380
Ενα εξάρτημα του κινητήρα Trent 900 ευθύνεται για τη βλάβη

Εντοπίστηκε το πρόβλημα στους κινητήρες των Airbus Α380

Ένα συγκεκριμένο εξάρτημα του κινητήρα Trent 900 ευθύνεται για τη βλάβη που οδήγησε στην ανάφλεξη εν ώρα πτήσης του κινητήρα ενός αεροσκάφους Α380 της εταιρείας Qantas στις 4 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η βρετανική Rolls-Royce

Ένα συγκεκριμένο εξάρτημα του κινητήρα Trent 900 ευθύνεται για τη βλάβη που οδήγησε στην ανάφλεξη εν ώρα πτήσης του κινητήρα ενός αεροσκάφους Α380 της εταιρείας<...> Qantas στις 4 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η βρετανική Rolls-Royce. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρεται στις έρευνες που διεξήγαγε και τονίζει πως κατέληξε σε δύο βασικά συμπεράσματα: πρώτον ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε ειδικά στον κινητήρα Trent 900 και δεύτερον ότι αφορά ένα συγκεκριμένο εξάρτημα στο τμήμα της τουρμπίνας του κινητήρα. Η βλάβη αυτή προκάλεσε διαρροή λαδιών και ακολούθησε ανάφλεξη, διευκρινίζει η Rolls-Royce.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, το εξάρτημα αυτό θα αντικατασταθεί σε όλους του κινητήρες Trent 900 με τους οποίους είναι εξοπλισμένα τα αεροσκάφη Α380 των αεροπορικών εταιρειών Qantas, Singapore Airlines και Lufthansa, σε συνεργασία με την Airbus.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024