Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΈρχονται τα διευθυντικά στελέχη των Αυστραλών που θα διοικήσουν την Ολυμπιακή

Έρχονται τα διευθυντικά στελέχη των Αυστραλών που θα διοικήσουν την Ολυμπιακή

Την Τρίτη αναμένεται να βρίσκονται στην Αθήνα, τα διευθυντικά στελέχη που επέλεξε να τοποθετήσει η κοινοπραξία IAS, σε θέσεις “κλειδιά” στην Ολυμπιακή Αεροπορία, εφόσον βέβαια ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις […]

Την Τρίτη αναμένεται να βρίσκονται στην Αθήνα, τα διευθυντικά στελέχη που επέλεξε να τοποθετήσει η κοινοπραξία IAS, σε θέσεις "κλειδιά"<...> στην Ολυμπιακή Αεροπορία<.>, εφόσον βέβαια ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις και καταλήξουν σε συμφωνία πώλησης της εταιρίας.

Η ομάδα των στελεχών, που αποτελείται από 6 άτομα, θα συναντηθεί την Τρίτη με τον σύμβουλο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Ο.Α. (CSFB) και την Τετάρτη με τους υπουργούς Οικονομίας, κ. Νίκο Χριστοδουλάκη και Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Χρίστο Βερελή.

Επικεφαλής της ομάδας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, είναι ο E. Oldmedow, 55 ετών, ο οποίος σήμερα θεωρείται το νούμερο δύο στην αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Qantas και προορίζεται για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ολυμπιακής.

Υπεύθυνος για την ανασυγκρότηση του αερομεταφορέα και το πέρασμά του στο νέο καθεστώς λειτουργίας θα τοποθετηθεί ο βρετανός κ. M. Darbi ο οποίος θα αναφέρεται κατευθείαν στον διευθύνοντα σύμβουλο.

Την ομάδα συμπληρώνει ένα στέλεχος της Swissair ειδικός επί των δικτύων και της τιμολόγησης καθώς και τρεις ακόμα αυστραλοί (ειδικοί, ο ένας επί των εμπορικών θεμάτων, ο δεύτερος επί θεμάτων πληροφορικής και τεχνολογίας και ο τρίτος επί των χρηματοοικονομικών).

Πρόθεση της IAS είναι τη θέση του προέδρου της "νέας" Ο.Α. να αναλάβει ο κ. Π. Βαρδινογιάννης ο οποίος έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό της κοινοπραξίας.

Το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Ο.Α. συζητήθηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη με τον υπουργό Μεταφορών. Μετά τη συνάντηση αυτή ο κ. Βερελής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ζητήθηκε από την κοινοπραξία μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων, εάν φθάσουν σε καλό σημείο, να τοποθετηθεί το σύνολο των χρημάτων της επένδυσης στη "νέα" Ο.Α., δηλαδή τα 102 εκατ. ευρώ σε ένα δεσμευμένο λογαριασμό.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την παράταση που δόθηκε οι διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία θα ολοκληρωθούν τελικά στις 31 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ της κοινοπραξίας και του συμβούλου ιδιωτικοποίησης δεν έχουν ακόμα συζητηθεί διεξοδικά θέματα που άπτονται του προσωπικού του αερομεταφορέα, νομικά ζητήματα καθώς και το τελικό επιχειρησιακό σχέδιο για τις πτήσεις της "νέας" Ο.Α.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο όσον αφορά τη πώληση της Ολυμπιακής. Τα αρμόδια υπουργεία αποφεύγουν να εκφράσουν είτε αισιοδοξία είτε απαισιοδοξία και αυτό που λέγεται χαρακτηριστικά είναι πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και γι΄ αυτό η κυβέρνηση προετοιμάζει εναλλακτικό σχέδιο λειτουργίας της Ολυμπιακής εφόσον εν τέλει δεν πουληθεί.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024