Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΈρχονται τα πρώτα ηλεκτρικά αεροπλάνα στην Ελλάδα – Η στρατηγική της Cycladic
Αερομεταφορές

Έρχονται τα πρώτα ηλεκτρικά αεροπλάνα στην Ελλάδα – Η στρατηγική της Cycladic

Η Διοίκηση της Cycladic προχώρησε στη στρατηγική συνεργασία µε την εξειδικευµένη εταιρεία Monte Aircraft Leasing Limited για την έναρξη προγράµµατος σταδιακής µετατροπής του στόλου των αεροσκαφών της Cessna Grand Caravan σε ηλεκτροκίνητα που θα εκπέµπουν µηδενικούς ρύπους.

Πιστή στη δέσμευση και το όραµά της να εδραιώσει και να επεκτείνει την ευέλικτη διασύνδεση µμεταξύ των νησιών του Αιγαίου, η Cycladic προχωρά σε µια σειρά από νέες καινοτόμες επενδύσεις σχεδιάζοντας να λειτουργήσει τα πρώτα ηλεκτρικά αεροπλάνα στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα αναδιαμορφώνει το πρόγραµµά της κατά τη θερινή περίοδο µε νέες απευθείας συνδέσεις ελληνικών προορισμών όπως η Αστυπάλαια και η Μήλος, το οποίο ξεκινά στις 15 Ιουνίου. Ταυτόχρονα η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις προσπάθειες για την διεξαγωγή προγραµµατισµένων πτήσεων σε προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, τους οποίους για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει ακόμη εντάξει στο θερινό της πρόγραµµα παρά το γεγονός ότι τους εξυπηρετούσε επιτυχημένα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Νέοι Προορισµοί

Στη βάση των θερινών της εργασιών η εταιρεία δραστηριοποιείται και συνδέει 6 νησιωτικούς προορισµούς:

  1. Σύρο
  2. Νάξο
  3. Πάρο
  4. Αστυπάλαια
  5. Ηράκλειο
  6. Μήλο

Ταυτόχρονα, εν αναµονή των εγκρίσεων για την διεξαγωγή προγραµµατισµένων πτήσεων σε αεροδρόµια όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, η εταιρεία συνεχίζει απρόσκοπτά την εκτέλεση πτήσεων charter καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Ηλεκτρικά Αεροπλάνα

Η Διοίκηση της Cycladic προχώρησε στη στρατηγική συνεργασία µε την εξειδικευµένη εταιρεία Monte Aircraft Leasing Limited για την έναρξη προγράµµατος σταδιακής µετατροπής του στόλου των αεροσκαφών της Cessna Grand Caravan σε ηλεκτροκίνητα που θα εκπέµπουν µηδενικούς ρύπους. Η διαδικασία µετατροπής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα µε την έναρξη λειτουργίας του σχετικού νοµοθετικού και κανονιστικού πλαισίου. Η Cycladic –επικεντρωµένη στη βιώσιµη αεροπλοΐα είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που προχωρά σε µια στρατηγική συνεργασία αυτής της µορφής.

Στόλος τελευταίας τεχνολογίας

Υπό το πλαίσιο των νέων επενδύσεων, η Cycladic εστιάζει στην έννοια της βιώσιµης τουριστικής ανάπτυξης, µέσω της στρατηγικής ανάπτυξης του δικτύου της. Με βάση την Πάρο και 3 υπερσύγχρονα Cessna Grand Caravan στον στόλο της, η ιδιωτική ενδο-νησιωτική αερογραµµή προσφέρει εξοικονόµηση χρόνου και άνετες πτήσεις στους επιβάτες. Τα καινούργια και υπερπολυτελή για το µέγεθός τους αεροσκάφη, έχουν χωρητικότητα από 8 έως 12 επιβάτες προσφέροντας µία νέα ταξιδιωτική εµπειρία.

Με την έναρξη των νέων συνδέσεων της Cycladic και ενόψει µιας ανταγωνιστικής τουριστικής περιόδου, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης του βιώσιµου ελληνικού τουρισµού, ενώ διευκολύνεται η επικοινωνία µεταξύ των κορυφαίων νησιωτικών προορισµών του Αιγαίου, βελτιώνοντας τη ζωή των κατοίκων τους και εµπλουτίζοντας την τουριστική τους ταυτότητα.

Υπεύθυνη Ροής - TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023