Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH easyJet έσπασε ρεκόρ πελατών που ταξίδεψαν σπίτια τους για τις γιορτές
Αεροπορικές εταιρείες

H easyJet έσπασε ρεκόρ πελατών που ταξίδεψαν σπίτια τους για τις γιορτές

Ρεκόρ αριθμού 1.5 εκατ. επιβατών θα σημειωθεί μεταξύ 20 και 29 Δεκεμβρίου, σε πάνω από 11.000 πτήσεις της easyJet.

Το Σάββατο και η Κυριακή που μας πέρασαν (20-21 Δεκεμβρίου) ήταν εκείνο με τις περισσότερες χριστουγεννιάτικες αποδράσεις στην ιστορία της easyJet. Με αριθμούς να αγγίζουν άνω των 170.000 επιβατών που ταξίδεψαν σε περισσότερες από 1200 πτήσεις σε όλο το δίκτυο της. Ρεκόρ αριθμού 1,5 εκατ. επιβατών θα σημειωθεί μεταξύ 20 και 29 Δεκεμβρίου, σε πάνω από 11.000 πτήσεις της easyJet, με μεγάλο αριθμό να επιλέγουν να ταξιδέψουν νωρίτερα για να αποφύγουν την συμφόρηση της κίνησης της Χριστουγεννιάτικης εξόδου.

Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από 100.000 επιβάτες θα ταξιδέψουν από/προς τα αεροδρόμια της Αγγλίας σε 740 πτήσεις την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, δημιουργώντας άλλο ένα  ρεκόρ- για τους περισσότερους πελάτες που απέδρασαν με την easyJet μέσα σε μία μέρα. Το Μπέλφαστ και το Εδιμβούργο βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των πιο δημοφιλών προορισμών, με πολλούς πελάτες να επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να περάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους. Το Εδιμβούργο παραμένει επίσης δημοφιλής ως προορισμός για την αλλαγή του χρόνο. Η Γενεύη συγκαταλέγεται στις top επιλογές για εκείνους που κατευθύνονται προς τις Άλπεις για να απολαύσουν τα χειμερινά σπορ.

Η κα Sophie Dekkers, Director της αγοράς του Ην. Βασειλείου δήλωσε: “Είδαμε μεγάλη ζήτηση το περασμένο Σαββατοκύριακο στα 700+ δρομολόγια του δικτύου μας με κορύφωση την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, όπου περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ μας επέλεξαν για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους ή για να επιστρέψουν στις οικογένειες του για τις γιορτές”.

Το διάστημα των Χριστουγέννων ήταν ανέκαθεν η περίοδος με αυξημένη επιβατική κίνηση και φέτος δε θα αποτελέσει εξαίρεση. Είτε οι πελάτες που πετούν για να επισκεφθούν φίλους και την οικογένεια ή για αποδράσεις για σκι, κ.λπ., στόχος μας είναι να κάνουμε το ταξίδι των πελατών μας όσο το δυνατόν πιο εύκολο, ευχάριστο και φυσικά προσιτό”.

Ακόμη, η easyJet, φέτος μαζί με τους επιβάτες της, σημάδεψαν τη γιορτινή περίοδο με την απόκτηση ενός ρεκόρ Guinness, υλοποιώντας την “υψηλότερη” συναυλία καλάντων κατά τη διάρκεια πτήσης από το London Gatwick προς Γενεύη – η πρώτη συναυλία που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε ένα αεροσκάφος της easyJet.

H χορωδία ACM, που σχηματίστηκε το 2005 και πρόσφατα βραβεύτηκε ως το Best Gospel Act στα Βραβεία Urban Music Awards, πραγματοποίησαν συναυλία καλάντων, εν πτήση, για τους επιβάτες που ταξίδεψαν προς Γενεύη από Λονδίνο πριν λίγες μέρες. Η συναυλία διήρκεσε 15 λεπτά σε υψόμετρο 32.800 πόδια, με γνωστά Χριστουγεννιάτικα ακούσματα.

Η ζωντανή παράσταση είναι μέρος μιας ευρύτερης Χριστουγεννιάτικης γιορτής & ατμόσφαιρας που επικρατεί στις πτήσεις της easyJet, καθώς πολλοί επιβάτες  τραγουδούν τα κάλαντα σε αρκετές πτήσεις μέσα στο Δεκέμβριο.

Ο κ. Paul Moore, διευθυντής Επικοινωνίας της easyJet δήλωσε: “Πιστεύαμε ότι οι επιβάτες μας θα απολάμβαναν μία τέτοιου τύπου εορταστική ψυχαγωγία εν πτήση και ταυτόχρονα να πετυχαίνουμε ένα Ρεκόρ Guinness! Χάρη στην καταπληκτική χορωδία ACM, που τραγουδούσε τόσο λαμπρά εν πτήση, βοήθησαν να πετύχουμε αυτή την πρωτιά και για την easyJet και για τους Guinness World Records”.

Ο κ. Mark De-Lisser, της ACM χορωδίας πρόσθεσε: “Τραγουδάμε, αυτό κάνουμε. Έχουμε τραγουδήσει σε μερικά καταπληκτικά, παράξενο, ακόμη και επικίνδυνα μέρη, αλλά το να σκορπίσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων εν πτήση, στα 32,000ft, ήταν πραγματικά εξωπραγματικό. Η επίτευξη ενός Ρεκόρ Guinness είναι ένας ωραίος τρόπος το να κλείσει η χρονιά για την χορωδία“.

Μετά την εν πτήση συναυλία, η χορωδία συγκέντρωσε χρήματα για την UNICEF, τη μεγαλύτερη οργάνωση για παιδιά στον κόσμο. Από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου οι επιβάτες της easyJet σε ευρωπαϊκές πτήσεις, θα έχουν την ευκαιρία, εάν το επιθυμούν, να προσφέρουν χρήματα για τον οργανισμό UNICEF και το έργο τους Change for Good.

Μέχρι σήμερα, άνω των 3,9 εκατ. λίρες έχουν συγκεντρωθεί για την UNICEF από τη γενναιοδωρία των πελατών της easyJet.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024