Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ ACI Europe ζητά την ταχεία υιοθέτηση του κανονισμού ReFuelEU
Περιβάλλον

Η ACI Europe ζητά την ταχεία υιοθέτηση του κανονισμού ReFuelEU

Η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία προτρέπει τα κράτη μέλη να οδηγήσουν την Ευρώπη σε παγκόσμιο ηγέτη στην παραγωγή βιώσιμων καυσίμων SAF.

Η βιώσιμη αεροπορία είναι ένας παγκόσμιος κοινός στόχος, που επηρεάζει μια πληθώρα κλάδων. Λαμβάνοντας υπόψη την απήχηση του ζητήματος τις τελευταίες ημέρες, οι πέντε κορυφαίες ευρωπαϊκές αεροπορικές ενώσεις επιβεβαιώνουν την υποστήριξή τους στο ReFuelEU Aviation Regulation, προτρέποντας τα κράτη μέλη να οδηγήσουν την Ευρώπη σε παγκόσμιο ηγέτη στην παραγωγή βιώσιμων καυσίμων SAF.

Τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF) διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, στον οποίο έχει δεσμευτεί ο κλάδος.

Ο διεθνής αγώνας για την ηγεσία της SAF έχει ξεκινήσει και επενδυτές και βιομηχανικοί εταίροι της ΕΕ περιμένουν ένα ισχυρό μήνυμα πολιτικής από τους νομοθέτες για να απελευθερώσουν τις επενδύσεις τους. Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ δεν έχουν την πολυτέλεια να καθυστερήσουν περαιτέρω την απόφασή τους και η ΕΕ να μείνει πίσω όσον αφορά την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και την ανταγωνιστικότητα. Η επιτάχυνση της υιοθέτησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά την επόμενη δεκαετία είναι το κλειδί για να καταστεί δυνατή η μετάβαση προς μια οικονομία ουδέτερη από εκπομπές άνθρακα και η επίτευξη των στόχων της ΕΕ για το κλίμα.

Συνεπώς, ο κανονισμός ReFuelEU θα πρέπει να συμπληρωθεί με περαιτέρω κίνητρα για την παραγωγή SAF μέσω της ένταξής τους στον νόμο της ΕΕ για τον καθαρό μηδενικό κλάδο (NZIA), αντικατοπτρίζοντας την προσέγγιση των ΗΠΑ στον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA).

Η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία ήταν η πρώτη στον κόσμο που δεσμεύτηκε για την υλοποίηση ενός στόχου καθαρού μηδέν για όλες τις αναχωρούσες πτήσεις έως το 2050 έως το DESTINATION 2050. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω ενός συνδυασμού τεσσάρων βασικών πυλώνων, συμπεριλαμβανομένων των βελτιώσεων στις τεχνολογίες αεροσκαφών και κινητήρων, τη χρήση Βιώσιμων Αεροπορικών Καυσίμων (SAF), οικονομικά μέτρα και βελτιώσεις στη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας (ATM) και στις λειτουργίες αεροσκαφών στην Ευρώπη.

«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την εποικοδομητική και σθεναρή δέσμευσή μας με τις αρχές της ΕΕ για την επίτευξη του κοινού μας στόχου για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες αερομεταφορές μέσω του ReFuelEU Aviation και του νόμου Net Zero Industry Act», γράφει η σχετική ανακοίνωση.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024