Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤο 'Ready to Fly' της Air France αναπτύσσεται σταδιακά σε όλο το δίκτυό της
Αεροπορικές εταιρείες

Το 'Ready to Fly' της Air France αναπτύσσεται σταδιακά σε όλο το δίκτυό της

Η υπηρεσία Ready to Fly που επιτρέπει στους επιβάτες να ελέγχουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα πριν από την πτήση τους είναι πλέον διαθέσιμη σε 140 δρομολόγια και 600 καθημερινές πτήσεις της Air France.

Τον Ιούλιο του 2021 η Air France παρουσίασε το “Ready to Fly”, μια δωρεάν και προαιρετική υπηρεσία που προσφέρει στους επιβάτες την επιβεβαίωση ότι διαθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα υγείας για το ταξίδι τους πριν φτάσουν στο αεροδρόμιο. Αυτή η υπηρεσία παρέχει στους πελάτες μεγαλύτερη ηρεμία και μια πραγματικά απρόσκοπτη εμπειρία, αποφεύγοντας τους πολλαπλούς ελέγχους την ημέρα της αναχώρησης.

Το “Ready to Fly”, το οποίο αποδείχθηκε δημοφιλές στους επιβάτες, αναπτύσσεται σταδιακά σε όλο το δίκτυο της Air France. Αυτήν τη στιγμή είναι διαθέσιμο σε περισσότερα από 140 δρομολόγια που αναχωρούν από 80 αεροδρόμια, και αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 600 καθημερινές πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων:

  • Όλων των πτήσεων εσωτερικού στη Γαλλία και προς/από Κορσική και τα Γαλλικά Υπερπόντια Εδάφη
  • Των πτήσεων από/προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Βραζιλία
  • Των πτήσεων από την Γαλλία προς τη Γερμανία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Γκαμπόν και Σενεγάλη
  • Των πτήσεων για Γαλλία κατά την αναχώρηση από Ευρώπη και Καναδά

Από την αρχή της λειτουργίας του το Ready to Fly έχει χρησιμοποιηθεί από περισσότερους από 600.000 επιβάτες.

Αυτοματοποιημένη υπηρεσία για τις πτήσεις εσωτερικού
Από τις 24 Ιανουαρίου 2022 το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι υποχρεωτικό στις πτήσεις εσωτερικού στη Γαλλία για επιβάτες άνω των 16 ετών (εξαιρούνται οι πτήσεις προς / από Κορσική και τα Γαλλικά Υπερπόντια Εδάφη).

Για να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για την επεξεργασία των εγγράφων που υποβάλλονται, η Air France αντικαθιστά τον φυσικό έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού με ένα αυτοματοποιημένο σημείο ελέγχου, εξασφαλίζοντας ότι οι πελάτες που ταξιδεύουν εντός Γαλλίας λαμβάνουν αυτόματη επιβεβαίωση.

Η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση, όπως ακριβώς ισχύει για κάθε άλλη διαδικασία ελέγχου εγγράφων στο “Ready to Fly”: Οι επιβάτες λαμβάνουν ένα email από την Air France που τους προσκαλεί να ανεβάσουν το πιστοποιητικό τους σε μια ασφαλή διαδικτυακή πλατφόρμα.

Οι πελάτες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει την υπηρεσία προ-επικύρωσης, μπορούν εναλλακτικά να σκανάρουν το QR code του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους κατά την διάρκεια του check-in στο self-service σημείο στο αεροδρόμιο την ημέρα της αναχώρησής τους. Η υπηρεσία είναι προς το παρόν διαθέσιμη στα αεροδρόμια Παρίσι-Charles de Gaulle, Παρίσι-Orly, Μπορντό, Λυών, Μασσαλία, Μονπελιέ, Μυλούζ, Νάντη, Νίκαια, Στρασβούργο και Τουλούζη. Η δυνατότητα αυτή θα ενσωματωθεί στην διαδικασία online check-in τους επόμενους μήνες.

Η επικύρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού πριν το ταξίδι θα περιορίσει τον αριθμό των ελέγχων που απαιτούνται στην πύλη επιβίβασης και θα βελτιώσει την ακρίβεια των πτήσεων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023