Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΗ πανδημία αλλάζει και τα εργασιακά ξενοδοχειακά πρότυπα

Η πανδημία αλλάζει και τα εργασιακά ξενοδοχειακά πρότυπα

Ίσως χρειαστεί και μια αναπροσαρμογή και στα διδακτέα μαθήματα των τμημάτων τουριστικής κατεύθυνσης με γνώμονα την ενίσχυση της δραστηριότητας και την διαφύλαξη πολλών θέσεων εργασίας.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις της πανδημίας παρατηρούμε ότι συντελούνται -υποχρεωτικά- με έντονο ρυθμό αλλαγές στη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων σε όλο το φάσμα του τουρισμού που αφορούν στα τμήματα κρατήσεων, τα τουριστικά πρακτορεία, τα τμήματα του room division στα ξενοδοχεία κ.λπ. Αυτό δεν αποτελεί κάτι καινούργιο, κάτι που ήρθε ξαφνικά. Το αναπαράγουν οι συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων με αποτέλεσμα να είμαστε ολοκληρωτικά σε μια ηλεκτρονική εποχή που δικαίως φέρνει αναστάτωση σε ομάδες εργαζομένων των αντίστοιχων τμημάτων. Ποιο είναι το αισιόδοξο σενάριο;

Μα φυσικά το F/B. Τα τμήματα που έχουν και θα έχουν σε μεγάλο βαθμό την αναγκαία παρουσία του ανθρώπου σε όλο το φάσμα λειτουργίας του. Μόνο που όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουμε ότι οι γνώσεις, η τεχνογνωσία, η παρακολούθηση των εξελίξεων αναφέρεται σε ανθρώπους – στελέχη που έχουν ταυτίσει το επαγγελματικό τους περίγραμμα με αυτό των διαχειριστών μιας πραγματικότητας χωρίς εφησυχασμό, έχοντας επωμιστεί κάποιες φορές τους προσδόκιμους στόχους της επιχείρησης και τη βιωσιμότητά τους.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι στην τουριστική Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί ισχυρά στελέχη στον χώρο του F/B Management, λόγω της πολλαπλών σχολών ανά την επικράτεια, αλλά και λογω της σπουδαιότητας που απέκτησε το τμήμα. Επομένως ίσως χρειαστεί και μια αναπροσαρμογή και στα διδακτέα μαθήματα των τμημάτων τουριστικής κατεύθυνσης με γνώμονα την ενίσχυση της δραστηριότητας και την διαφύλαξη πολλών θέσεων εργασίας.


Ο κ. Δημήτρης Σούκουλης είναι εκπαιδευτικός Τουρισμού και διοικητικό στέλεχος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
εκπαιδευτικός Τουρισμού | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Ο κ. Δημήτρης Σούκουλης είναι εκπαιδευτικός Τουρισμού και διοικητικό στέλεχος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024