Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΉταν τελικά αναπόφευκτο;
Άρθρα

Ήταν τελικά αναπόφευκτο;

Κανείς δεν ασχολείται εντατικά  με την εικόνα  της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ήταν τελικά αναπόφευκτο να υπάρχει μείωση της ζήτησης. Ο τουρισμός πλανάται διαχρονικά σχεδόν μόνος του και η λογική ως ολοκληρωμένος προορισμός δεν υπάρχει. Η αισχροκέρδεια, πνέει διαχρονικά ανεξέλεγκτη. Οι καταστροφές περιβάλλοντος είναι σε περιοχές εντονότατες.

→ Εισαγωγή στη φέρουσα ικανότητα στον τουρισμό

Κανείς δεν ασχολείται εντατικά  με την εικόνα  της Ελλάδας στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα και στην ελαστική πλέον δικαιοσύνη, βιαστές και φονιάδες είναι ελεύθεροι, ενίοτε έχουμε νεκρούς τουρίστες από μπράβους, που σε προορισμούς είναι εκτός από φουσκωτοί και επιχειρηματίες οι ίδιοι. Όλα αυτά μαθαίνονται στο εξωτερικό. Οι υποδομές υγείας στα νησιά είναι ελλιπείς και φυσικά και αυτό είναι γνωστό παγκοσμίως.

Νησιά όπως η Κως, η Σάμος, η Ικαρία και η Λήμνος έχουν ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό νοσοκομείων και διάσωσης και υπάρχουν νεκροί σε περιοχές χωρίς ασθενοφόρο. Εκατομμύρια ευρώ διατίθενται σε φορείς, που τελικά δεν προέβλεψαν την πτώση της ζήτησης. Το μάρκετινγκ είναι πάνω από όλα το προϊόν και όχι μόνο η διαφήμιση. Δεκάδες έρευνες που κλείστηκαν  σε συρτάρια, δεκάδες σύμβουλοι τουρισμού εκδιώχθηκαν ως άσχετοι. Εκατομμύρια ξοδεύτηκαν σε άυλες υπηρεσίες ιστοσελίδων, τη στιγμή που οι διακοπές κλείνονται σε ιστοσελίδες tour operator.

Ποιοι φορείς μίλησαν για τα χρόνια λάθη περιβάλλοντος και των υπηρεσιών; Όλοι φοβούνται το πολιτικό κόστος. Η αισχροκέρδεια είναι πλέον βίωμα σε αρκετές επιχειρήσεις και αυτό φανερώνεται σε ιστοσελίδες διαχείρισης γνώμης, και ακόμα το κράτος δεν μπορεί να τους τιμωρήσει. Η ζημιά που κάνουν είναι ανυπολόγιστη. Κανείς δεν μπορεί να πάρει μέτρα, σε νησί λειτουργούσε 8 χρόνια μπαρ στην παραλία χωρίς άδεια. Υπάρχει ασυδοσία;

Οι ανωτέρω πρακτικές επισκίασαν τους καλούς επιχειρηματίες, διαμονής εστίασης, τους ολοκληρωμένους εμπειρογνώμονας, τους σωστούς διαφημιστές και δημοσιογράφους, τους άξιους καθηγητές πανεπιστημίου και φυσικά τους απλούς εργαζόμενους στον τουρισμό και στα νησιά που χιλιάδες κόσμος ζει για το μεροκάματο, τον επιχειρηματία που χρωστάει δάνεια και πληρώνει ατελείωτο ρεύμα και φυσικά τον κάθε υπάλληλο. Εάν δεν υπάρξει σύγκρουση με το ποιοτικά ‘κακό” στον τουρισμό δεν θα υπάρχει βελτίωση της κατάστασης και θα υπάρξει κάμψη που σε κάποια νησιά είναι μεταξύ 30% και 40%.

Σύμβουλος Τουρισμού - Τοπική Αυτοδιοίκηση | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Ο δρ. Δημήτρης Προκοπίου είναι εκπαιδευτής ενηλίκων, Ναυτιλιακών Σπουδών και Τουριστικών και Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Είναι σύμβουλος τουρισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024