Τελευταία νέα

Περισσότερες συμμετοχές στη FETEC 2007

Μεγαλύτερη σε συμμετοχές και πλουσιότερη σε εκθέματα θα είναι η δεύτερη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης «FETEC – Βιομηχανικός Εξοπλισμός», που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 15 Οκτωβρίου στο MEC. Μετά […]

Μεγαλύτερη σε συμμετοχές και πλουσιότερη σε εκθέματα θα είναι η δεύτερη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης «FETEC – Βιομηχανικός Εξοπλισμός», που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 15 Οκτωβρίου στο MEC. Μετά το εξαιρετικά<...>επιτυχημένο ξεκίνημα του 2005, η πρώτη στην Ελλάδα έκθεση μηχανημάτων εξοπλισμού και υποδομών για βιομηχανίες, βιοτεχνίες και μεγάλες εμπορικές μονάδες, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον κατασκευαστών και εισαγωγέων από όλη τη χώρα αλλά και πλήθος εταιριών του εξωτερικού.

Στην «FETEC – Βιομηχανικός Εξοπλισμός», εκθέτουν νέα προϊόντα τους αντιπρόσωποι, εισαγωγείς και κατασκευαστές παντός είδους μηχανημάτων και εξαρτημάτων βιομηχανικού εξοπλισμού, όπως συστήματα αυτοματισμού (μηχανισμοί κίνησης, ελέγχου, συσκευασίας, μεταφοράς), δικτύων, ασφαλείας εγκαταστάσεων και προσωπικού, μηχανημάτων κατεργασίας και συγκόλλησης μετάλλων, μετάδοσης κίνησης, μεταφοράς, μετατροπής μάζας και ενέργειας κ.ά. Επίσης συμμετέχουν κατασκευαστές συσκευών, οργάνων, εξαρτημάτων, τεχνικού λογισμικού, εργαλείων, επιχειρήσεις βιομηχανικής υπεργολαβίας, μελετών καθώς και φορείς του χώρου.

Στο μεταξύ η έκθεση αρχίζει να λειτουργεί και σαν πόλος έλξης για σχετικές με τον βιομηχανικό εξοπλισμό εκδηλώσεις. Έτσι διαμορφώνεται πλέον ένα τετραήμερο με πολλαπλό ενδιαφέρον για τους επισκέπτες της έκθεσης μηχανικούς και τεχνικούς όλων των κλάδων της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των δημοσίων Οργανισμών και των τεχνικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη «FETEC 2007», το 4ο Φόρουμ Συντήρησης με τίτλο «Συντήρηση – Σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις». Οργανώνεται από την «Ατλαντίς Βιομηχανικές Εφαρμογές», χορηγός επικοινωνίας είναι η «Τεχνοεκδοτική» και η θεματολογία του περιλαμβάνει τους τομείς: Οργάνωση Τμημάτων Συντήρησης, TPM (Total Productive Maintenance), αυτοματισμοί, ηλεκτρολογικό υλικό, εξοικονόμηση ενέργειας, λίπανση, έδρανα κύλισης, γεννήτριες, πεπιεσμένος αέρας, διάγνωση βλαβών, CMMS (Πληροφοριακά Συστήματα Συντήρησης).

Ημερίδα διεθνούς εμβέλειας – Καινοτομίες και τεχνολογίες αιχμής στο βιομηχανικό εξοπλισμό

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου η «Τεχνοεκδοτική» προγραμματίζει ημερίδα με θέμα «Καινοτομίες και τεχνολογίες αιχμής στο βιομηχανικό εξοπλισμό». Στην ημερίδα αυτή πρόκειται να αναλυθούν οι καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής που βρίσκουν εφαρμογή στις σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες.

Διακεκριμένοι επιστήμονες και στελέχη μεγάλων βιομηχανιών θα ενημερώσουν το ακροατήριο για τις τρέχουσες εξελίξεις σε διάφορους τομείς του βιομηχανικού εξοπλισμού όπως η ρομποτική, οι κατεργασίες υλικών κ.α. Η εκδήλωση αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο ακροατήριο από κυβερνητικούς παράγοντες, επιχειρηματίες, εκπροσώπους φορέων, τεχνικούς διευθυντές και στελέχη εταιριών από ολόκληρο το φάσμα του κατασκευαστικού τομέα της βιομηχανίας, της παραγωγικής διαδικασίας και του βιομηχανικού εξοπλισμού.

Μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους έχουν επιβεβαιώσει ο αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, κ. Ευάγγελος Παπαδόπουλος («Τεχνολογίες Επενεργητών και Έλεγχου στη Μηχανοτρονική») και ο επίκουρος καθηγητής της ίδιας Σχολής κ. Γιώργος Βοσνιάκος («Καινοτομία στα συστήματα κατεργασιών»).

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, ενώ υποστηρίζεται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Υπεργολαβίας, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, το Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας, την Ένωση Ελλήνων Χημικών και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024