Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΟι ευρωπαϊκοί φορείς τουρισμού υποστηρίζουν τους νέους κανόνες χρόνου ανάπαυσης για τους οδηγούς πούλμαν
Οδικές μεταφορές

Οι ευρωπαϊκοί φορείς τουρισμού υποστηρίζουν τους νέους κανόνες χρόνου ανάπαυσης για τους οδηγούς πούλμαν

pulman

Η Επιτροπή Μεταφορών θα ψηφίσει επί της έκθεσής της στις 16 Νοεμβρίου, την οποία θα ακολουθήσει η ψηφοφορία στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου τον Δεκέμβριο.

Εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στην Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωπαϊκός τουριστικός τομέας καλεί τους ευρωβουλευτές να υποστηρίξουν τους κανόνες οδήγησης και χρόνου ανάπαυσης για τους οδηγούς πούλμαν που προτείνει η Επιτροπή και ο επικεφαλής εισηγητής της Επιτροπής Μεταφορών.

Μετά από τρία και πλέον χρόνια από την υιοθέτηση του Πακέτου 1 Κινητικότητας της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε ότι οι ισχύοντες κανόνες οδηγών πούλμαν δεν ταιριάζουν στον τομέα της περιστασιακής μεταφοράς επιβατών. Νωρίτερα αυτό το έτος, η Επιτροπή υπέβαλε μια πολλά υποσχόμενη πρόταση, η οποία έκτοτε βελτιώθηκε από τον επικεφαλής εισηγητή της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τους κανόνες οδήγησης και χρόνου ανάπαυσης για τους οδηγούς πούλμαν.

Σε επιστολή που εστάλη χθες, οι φορείς IRU, ETOA και ECTAA παροτρύνουν τα μέλη της επιτροπής TRAN να κινητοποιηθούν πίσω από τον κύριο εισηγητή και να επιφέρουν μια σημαντική αλλαγή στον τομέα του τουρισμού πούλμαν, ειδικά για τους οδηγούς.

Η Raluca Marian, Director of EU Advocacy στον IRU (World Road Transport Organisation) δήλωσε: “Η Επιτροπή αναγνώρισε τελικά νωρίτερα αυτό το έτος ότι οι τρέχοντες κανόνες για τους οδηγούς πούλμαν δεν είναι κατάλληλοι για τον τομέα της περιστασιακής μεταφοράς επιβατών. Είναι πλέον καιρός να ακολουθήσει το παράδειγμά της η Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής.

Συμπληρώνοντας την πρόταση της Επιτροπής με τις απαραίτητες τροποποιήσεις, μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας των οδηγών πούλμαν και να μειώσουμε το περιττό άγχος στο οποίο εκτίθενται καθημερινά. Η υπαγωγή των οδηγών πούλμαν σε κανόνες που προορίζονται για οδηγούς φορτηγών εμποδίζει τον τουριστικό τομέα της Ευρώπης, υπονομεύοντας την ασφαλέστερη και πιο φιλική προς το περιβάλλον μορφή συλλογικής μεταφοράς επιβατών”.

Οι οδηγοί τουριστικών πούλμαν προσαρμόζουν τα ταξίδια τους ανάλογα με τον ρυθμό των επιβατών τους. Αυτό σημαίνει περισσότερα διαλείμματα και στάσεις στη διαδρομή και συνδυασμό μακρύτερων ταξιδιών (στην αρχή και στο τέλος των περιηγήσεων μεγάλων αποστάσεων) και μικρότερων ταξιδιών (κατά τη διάρκεια των περιηγήσεων), με μέσο χρόνο οδήγησης περίπου 4,5 έως 5 ώρες την ημέρα.

Ο Eric Drésin, γενικός γραμματέας της ECTAA, δήλωσε: “Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ο φάκελος του οδηγού πούλμαν πρέπει να οριστικοποιηθεί φέτος, ώστε να ολοκληρωθούν οι θεσμικές διαπραγματεύσεις και να τεθεί σε ισχύ ο νόμος. Οι οδηγοί πούλμαν αξίζουν κανόνες σχεδιασμένους για τη δουλειά τους, όχι για τους συναδέλφους τους, οδηγούς φορτηγών”.

Call for specific rules for coach drivers to fit driving conditions and improve comfort and safety

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024