Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsTUI: 2,6 εκατ. κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021
TOs

TUI: 2,6 εκατ. κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021

Οι καλοκαιρινές κρατήσεις 2021 παραμένουν σε υψηλό επίπεδο των 2,6 εκατομμυρίων κρατήσεων. Οι νέες εβδομαδιαίες κρατήσεις διπλασιάστηκαν τον Απρίλιο, με τις νέες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 από τον Μάρτιο να είναι στο +109%.

Οι διακοπές πλησιάζουν για τους Ευρωπαίους και περίπου το 70% έχει ήδη κάνει κράτηση ή θέλει να το κάνει (NBTC Holiday Sentiment Monitor). Σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα της TUI και της RIU με την κυβέρνηση των Κάτω Χωρών, 60.000 τουρίστες εγγράφηκαν σε μία ημέρα για 180 διαθέσιμες θέσεις. Αυτό δείχνει τη συνάφεια των διακοπών και την πρόβλεψη της επιστροφής σε περισσότερη κανονικότητα και ελευθερία ταξιδιού αυτές τις εβδομάδες. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν ότι οι επισκέπτες λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους κανόνες απόστασης και υγιεινής και συμπεριφέρονται πολύ υπεύθυνα.

Ο Fritz Joussen, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI αναφέρει: “Οι προοπτικές για τις αρχές του καλοκαιριού 2021 με κάνουν αισιόδοξο για τον τουρισμό και για την TUI. Είναι σημαντικά καλύτερες από ό,τι στο πρώτο έτος της πανδημίας, το 2020. Οι επιστήμονες και οι γιατροί γνωρίζουν τον ιό, υπάρχουν εμβόλια από αρκετούς εταιρείες, οι εκστρατείες εμβολιασμού λειτουργούν παντού στην Ευρώπη και τα rapid τεστ είναι πλέον διαθέσιμες παντού. Πολλά έχουν επιτευχθεί τους τελευταίους 14 μήνες μέσω κυβερνητικών προγραμμάτων και της πειθαρχίας όλων μας. Όλο το ‘οικοσύστημα’ της TUI, από το consilting και τις κρατήσεις έως τις πτήσεις, τις μεταφορές και τα ξενοδοχεία είναι πλέον πιο επικεντρωμένο στην ποιότητα, την άνεση και την ασφάλεια. Η επίπτωση του COVID-19 σε βασικούς προορισμούς πέφτει σταθερά. Οι Βαλεαρίδες Νήσοι και οι Κανάριοι Νήσοι είναι πολύ κάτω από τα 50 νέα κρούσματα την ημέρα. Το άνοιγμα της Μαγιόρκα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα με χιλιάδες επισκέπτες της TUI έδειξε ότι ασφαλείς και χαλαρωτικές διακοπές μπορούν να υπάρξουν και στην περίοδο της πανδημίας. Η TUI χαιρετίζει τις δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου και της γερμανικής κυβέρνησης ότι οι διακοπές στην Ευρώπη θα είναι δυνατές τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους μη εμβολιασμένους. Δίνουν τώρα στις οικογένειες ασφάλεια και αξιοπιστία κατά την κράτηση και υποστηρίζουν τον τοπικό τουρισμό και επίσης τις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Είμαστε τώρα στην αρχή της αναμενόμενης επανεκκίνησης. Η προσδοκία είναι απτή, αυτές είναι ευκαιρίες για τον τουρισμό και την TUI”.

Καλοκαίρι 2021: Οι μέσες τιμές είναι στο +22%
Η ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές συνεχίζεται σε υψηλό επίπεδο. Η TUI κατέγραψε συνολικά 2,6 εκατ. κρατήσεις για το καλοκαίρι 2021 – 69% χαμηλότερες από ό, τι σε συγκρίσιμο χρονικό διάστημα για το καλοκαίρι του 2019. Οι μέσες τιμές είναι 22% υψηλότερες από ό,τι το καλοκαίρι του 2019 λόγω του υψηλού ποσοστού πακέτων all-inclusive στις τρέχουσες κρατήσεις. Η χωρητικότητα για τους βασικούς μήνες του θερινού προγράμματος του 2021 παραμένει ισοδύναμη με περίπου το 75% του καλοκαιρινού προγράμματος του 2019 και η αύξηση της ζήτησης είναι σαφώς εμφανής τις τελευταίες εβδομάδες, με νέες κρατήσεις να διπλασιάζονται από τον Απρίλιο με σαφέστερα και πιο τα θετικά σημάδια ότι μια επανεκκίνηση του τουρισμού είναι επικείμενη. Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 δείχνουν επίσης μια καλή τάση, με τις κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να αυξάνονται κατά 109% από τα τέλη Μαρτίου 2021.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024