Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Fraport Greece και η Air France στηρίζουν τη δράση του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο
Περιβάλλον

Η Fraport Greece και η Air France στηρίζουν τη δράση του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο

Το πλάνο στήριξης που εκπονήθηκε από κοινού με την Air France προβλέπει ένα χορηγικό πρόγραμμα, το οποίο θα καλύψει τα έξοδα 6 εθελοντών, προκειμένου να ενισχυθούν οι δράσεις ευαισθητοποίησης των επισκεπτών στις παραλίες και τα ξενοδοχεία του ΑΡΧΕΛΩΝ, μέσω της περαιτέρω ενδυνάμωσης της υφιστάμενης ομάδας ερευνητών και εθελοντών.

H Fraport Greece και η Air France με αφορμή το νέο δρομολόγιο Παρίσι-Ζάκυνθος που εγκαινιάστηκε στις αρχές Ιουλίου, προχωρούν στην ενεργή στήριξη του μη κερδοσκοπικού σωματείου ΑΡΧΕΛΩΝ, που δραστηριοποιείται εδώ και σχεδόν 40 χρόνια στο νησί του Ιονίου, με γνώμονα την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους. Η Ζάκυνθος αποτελεί τον 6ο προορισμό, μεταξύ των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μετά από τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, τον οποίο συνδέει απευθείας η Air France με τον κόμβο του Παρισιού.

Πιο αναλυτικά, το πλάνο στήριξης που εκπονήθηκε από κοινού με την Air France προβλέπει ένα χορηγικό πρόγραμμα, το οποίο θα καλύψει τα έξοδα 6 εθελοντών, προκειμένου να ενισχυθούν οι δράσεις ευαισθητοποίησης των επισκεπτών στις παραλίες και τα ξενοδοχεία του ΑΡΧΕΛΩΝ, μέσω της περαιτέρω ενδυνάμωσης της υφιστάμενης ομάδας ερευνητών και εθελοντών.

Η παρουσία του ΑΡΧΕΛΩΝ στον κόλπο Λαγανά Ζακύνθου είναι συνεχής από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, πραγματοποιώντας ερευνητικές δραστηριότητες σχετικά με την παρακολούθηση και την προστασία της αναπαραγωγής των θαλάσσιων χελωνών, ενώ οι συστηματικές καταμετρήσεις φωλιών ξεκίνησαν το 1984. Η δράση του σωματείου αποσκοπεί στην καλλιέργεια αειφόρου τουριστικής συνείδησης, που θα οδηγήσει στον περιορισμό των επιπτώσεων του τουρισμού στο περιβάλλον, διασφαλίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον για τις θαλάσσιες χελώνες στη Ζάκυνθο.

Επιπρόσθετα, περισσότερες από 1.350 φωλιές θαλάσσιων χελωνών καταγράφηκαν το 2021 από τον ΑΡΧΕΛΩΝ, οι οποίες προστατεύτηκαν με την συνδρομή του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου. Ακόμα, κάθε χρόνο στις περιοχές ωοτοκίας θαλάσσιων χελωνών, λειτουργούν υπαίθριοι σταθμοί ενημέρωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, όπου παρέχονται πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες. Παράλληλα, διοργανώνονται συστηματικά παρουσιάσεις σε ξενοδοχεία και επιλεγμένα σκάφη με στόχο την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών- το 2021 μάλιστα ενημερώθηκαν πάνω από 13,000 επισκέπτες.

Με αφορμή τη σύμπραξη της Fraport Greece και της Air France για την υποστήριξη της δράσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, κ. Γιώργος Βήλος, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αεροπορικές εταιρίες του βεληνεκούς της Air France, αναπτύσσονται και επεκτείνουν την παρουσία τους στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας. Με αφορμή, λοιπόν, το νέο δρομολόγιο Παρίσι – Ζάκυνθος που εγκαινιάστηκε στις αρχές Ιουλίου, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την από κοινού με την Air France συνεργασία μας για τη στήριξη του έργου που επιτελεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνάδει άρρηκτα με την κεντρική στρατηγική προτεραιότητα της Fraport Greece για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την υλοποίηση ωφέλιμων δράσεων για τις τοπικές κοινωνίες, στις οποίες δραστηριοποιούμαστε”.

Ο κ. Γιάννης Πανταζόπουλος, περιφερειακός διευθυντής της Air France – KLM, ανέφερε: “Είμαστε πολύ περήφανοι που υποστηρίζουμε το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης του Αρχέλων σε συνεργασία με την Fraport Greece στο νησί της Ζακύνθου. Τέτοιες πρωτοβουλίες εκτός από το γεγονός ότι βοηθούν το περιβάλλον που είναι ο βασικός μας στόχος, εμπνέουν και περισσότερους ανθρώπους να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές. Η προστασία ειδών που βρίσκονται σε κίνδυνο πρέπει να ευαισθητοποιήσει τόσο τους ντόπιους, όσο και τους επισκέπτες. Όλοι μας, ως ταξιδιώτες, πρέπει να σεβόμαστε τις περιοχές που επισκεπτόμαστε και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, και κατά τη διάρκεια των διακοπών μας”.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024