Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝ.Δ. Ανησυχητικές οι επιπτώσεις σε ναυτιλία και τουρισμό από την απεργία των ναυτεργατών

Ν.Δ. Ανησυχητικές οι επιπτώσεις σε ναυτιλία και τουρισμό από την απεργία των ναυτεργατών

Πλήττεται καίρια η ακτοπλοΐα, ο τουρισμός και κατ’ επέκταση η οικονομία της χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο, όχι μόνο άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα σύμφωνα με συμπεράσματα των υπεύθυνων των Τομέων […]

Πλήττεται καίρια η ακτοπλοΐα, ο τουρισμός και κατ’ επέκταση η οικονομία της χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο<...>, όχι μόνο άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα σύμφωνα με συμπεράσματα των υπεύθυνων των Τομέων Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας<.>.

Ο Συντονιστής ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Ν.Δ.<.> Γ. Σαλαγκούδης, με αφορμή την απεργία των ναυτικών και τις επιπτώσεις στην ακτοπλοΐα και τον τουρισμό της χώρας στην περίοδο της αιχμής που διανύουμε, συγκάλεσε σύσκεψη με τους υπεύθυνους των Τομέων Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη και Τουρισμού Α. Λιάσκο κατά τη διάρκεια της οποίας εξέτασαν από κοινού τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται από την απεργία.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι πριν από δύο βδομάδες ο κ. Ανωμερίτης και ο κ. Ρέππας συμφώνησαν να αυξήσουν τις συντάξεις των ναυτικών στο 70% του βασικού μισθού, ενώ “σήμερα ο κ. Χριστοδουλάκης, χωρίς δικαιολογία, υπαναχωρεί από την αρχική δέσμευση και, για μια ακόμη φορά, εμπαίζει αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας”.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας της Ν.Δ. κάλεσε τον πρωθυπουργό “να συντονίσει την κυβέρνησή του” και τον κ. Χριστοδουλάκη “να μην συμπεριφέρεται επιπόλαια απέναντι στην Ελληνική Ναυτιλία την οποία, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωσή του, ο ίδιος ανακάλυψε με 20 χρόνια καθυστέρηση”.

Ο κ. Λιάσκος υπογράμμισε ότι “η απεργία των Ναυτικών μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, πλήττει καίρια τον κλάδο του Τουρισμού, σε μια περίοδο που το τραγικό έλλειμμα κυβερνητικής πολιτικής στον συγκεκριμένο τομέα, έχει φέρει σε απόγνωση τους τουριστικούς επιχειρηματίες”. “Είναι γεγονός ότι εξαιτίας της απεργίας θα έχουμε μια σημαντική κάμψη του εισαγόμενου τουρισμού”, είπε και ζήτησε από την κυβέρνηση να επιλύσει το πρόβλημα.

“Καλούμε την Κυβέρνηση, ενόψει του γεγονότος ότι ο τουρισμός στη χώρα μας έχει ήδη υποστεί μεγάλα και ισχυρά πλήγματα από το έλλειμμα της πολιτικής της, να σπεύσει να λύσει το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, προκειμένου να ανακουφιστούν οι τουριστικοί επιχειρηματίες της χώρας και να μην πληγεί ανεπανόρθωτα και μακροπρόθεσμα ο Τουρισμός μας”, τόνισε.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024